Sužeista buvo bent 40 žmonių - padarytos kirstinės žaizdos, lūžo kaulai, tačiau žuvusiųjų nėra, praneša naujienų agentūra AP.

Policijos teigimu, įtariamas asmuo, kurio vardas neskelbiamas, penktadienį pabėgo iš įvykio vietos Porto Alegrės mieste, tačiau buvo apklaustas pirmadienį, kai pareigūnai rado paliktą jo automobilį.

Vyras teigė, jog dviratininkai apsupo jo transporto priemonę ir pradėjo ją daužyti, sukeldami paniką ir baimę dėl savo gyvybės.

Tačiau vyriausiasis bylos tyrėjas, daugiau nedetalizuodamas, šią versiją pavadino "fantastiška".

Inspektorius Gilberto Montenegro "Globo TV" tinklalapiui sakė, jog vyrui gali grėsti kaltinimai dėl bandymo nužudyti. Šiuo metu vyras paleistas į laisvę.

"TreeHugger" rašo, kad grupė "Kritinės masės" judėjimo dviratininkų Porto Alegrėje buvo susirinkę, norėdami paskatinti susidomėjimą dviračiais mieste, kuriame dominuoja motorinės transporto priemonės. Tokias akcijas jie rengia kiekvieną mėnesio penktadienį, norėdami atkreipti dėmesį, kad mieste, kaip ir daugelyje kitų urbanizuotų Brazilijos vietų, beveik nėra infrastruktūros dviračių eismui. Dviračių entuziastų teigimu, automobilių vairuotojai dažnai būna agresyvūs ir nelaiko dviratininkų lygiaverčiais eismo dalyviais, todėl jiems dažnai tenka važiuoti šaligatviais ar ramesnėmis gatvėmis.

Pernai automobilis rėžėsi ir į "Kritinės masės" dviratininkus Vilniuje. Penkis dviratininkus sužalojęs vairuotojas taip pat pasišalino iš įvykio vietos, bet buvo surastas.