Aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas per „Auksinės krivūlės“ apdovanojimų ceremoniją, kuri vyko praėjusio penktadienio vakarą Nacionaliniame operos ir baleto teatre, paskelbė Aplinkos ministerijos nominuotą laureatą – Ignalinos rajono savivaldybę ir apdovanojimą įteikė šio rajono merui Broniui Ropei.

Pagal susiklosčiusią tradiciją jau septintus metus Lietuvos savivaldybės už ryškiausias iniciatyvas ir darbus yra pagerbiamos „Auksinės krivūlės“ apdovanojimais. Kiekviena ministerija jį skiria pagal savo veiklos sritį labiausiai pasižymėjusiai savivaldybei.

Kaip sakė viceministras Stanislovas Šriūbėnas, Ignalinos rajono savivaldybė „Auksinę krivūlę“ šiemet pelnė už 2011-2012 m. įgyvendintus projektus, susijusius su aplinkos apsauga. Tokių projektų – daugiau kaip penkiasdešimt. Visų pirma tai viešųjų erdvių tvarkymas, turizmo ir rekreacijos projektai – Dūkšto ežero ir Paplovinio ežero rytinės dalies valymas ir pakrančių gamtosauginis tvarkymas, dviračių ir pėsčiųjų takų Ignalinos mieste ir apylinkėse įrengimas, atskirų miesto bendrojo naudojimo teritorijų kraštotvarkos projektų įgyvendinimas, bendrųjų ir detalių planų rengimas rajono miesteliams, mineralinio vandens panaudojimas.

Vis aktyviau ignaliniečiai įsitraukia į senų daugiabučių ir kitų pastatų renovaciją. Šiuo metu jau yra atnaujinta ar baigiama atnaujinti 15 gyvenamųjų namų, dar šešiasdešimčiai rengiami modernizavimo projektai. Apšiltinta ir atnaujinta daug visuomeninių pastatų ir sporto kompleksų. Taupyti energiją padeda ir Dūkšto katilinėje įrengta saulės kolektorių sistema. Rajone aktyviai renovuojama vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūra. Ji baigiama įrengti arba atnaujinti visose didesnėse gyvenvietėse. Savivaldybė nemažai dėmesio skiria ir atliekų tvarkymo infrastruktūrai – jau įrengtos žaliosios masės atliekų aikštelės.

Praėjusiais metais Aplinkos ministerija „Auksinę krivūlę“ skyrė Anykščių rajono savivaldybei už iniciatyvą ir rūpestį tvarkant saugomas teritorijas.