Naujienų portalui express.co.uk iš Morecambe, Lancashiro kilusi 57
moteris pasakojo: „Po to, kai pavalgėme, iš galvos ir griaučių norėjau
išvirti sultinį, tad darinėjau žuvies skeletą ir jame staiga pamačiau
didžiulį į parazitinį kirminą panašų gyvį.”

„Visiems iškart pasidarė bloga. Pati tualete praleidau nemažai laiko, mano sūnui irgi sustreikavo sveikata. Pirma nenorėjau jiems nė sakyti, ką radau, nes labai blogai dėl to jaučiausi, – sakė parazitą žuvyje radusi moteris, – Juk niekas nenori apnuodyti savo vaikų, ar ne? Aš jaučiausi pažeminta, tačiau galiausiai turėjau pasakyti, ką aptikau. Jie buvo pasišlykštėję.”

„Nuo to laiko nebegalime valgyti lašišos. Nė pažiūrėti į tą pusę negaliu, o paprastai lašišą valgydavome kas savaitę. Aš mėgstu gaminti, o ši žuvis – tikrai puikus ir labai sveikas maistas,” – gailėjosi moteris.

Ji žuvies likučius su šlyščiu radiniu nunešė į „Tesco,”, kur žuvį ir įsigijo. Parduotuvė liūdnai pasibaigusios vakarienės likučius paėmė ištirti, tačiau kol kas dar nenustatė, kas per parazitas galėjo patekti į žuvį.

Trijų vaikų mama mano, kad ji rado kažką panašaus į lot. Diphyllobothrium kirminą, kuris gali sukelti viduriavimą, vėmimą, svorio netekimą ir bendrą skrandžio diskomfortą. Jis paprastai aptinkamas laukinėje lašišoje.

Nuo incidento praėjo jau trys mėnesiai, tačiau moteris iš „Tesco” kol kas nesulaukė jokių žinių.
Parduotuvės „Facebooko” paskyroje moters dedami nusiskundimai esą tuoj pat ištrinami.

„Tas kirminas gali nužudyti vaiką ar kitą silpnesnį bei ligotą žmogų. Aš nenutilsiu – tai svarbu. Jei viską pranešiau „Tesco”, kodėl jie vis dar prekiauja žuvimi?”

Moteris teigė nesiekianti piniginės kompensacijos, tačiau atgauti £25, išleistus žuviai, nesibodėtų.
„Tesco” patikino, kad maisto produktams taiko aukščiausius reikalavimus. Esą incidentą su tiekėjais vis dar aiškinasi prekybos centro tyrėjai.