„Vaikų idėjos, kaip nebenaudojamiems daiktams suteikti antrąjį gyvenimą, vėl paversti juos reikalingais sudomino ne tik praktiškus žmones, bet ir menininkus. Vaikų rankose plastikas ir popierius virto drabužių kolekcijomis, stiklo šukės – vitražais, tušti pakeliai ir skardinės – žaislais, seni žaislai – papuošalais“, – pasakoja Jolanta Markevičienė, lapkričio– gruodžio mėnesį vykusių renginių „MES– PASAULIUI!“ organizatorė.

Aurikos Deveikytės kėdė-gėlinė „Berželis“

Lapkričio 12-ą dieną startavusios ir beveik visą mėnesį trukusios Visuotinio švietimo savaitės renginiuose ir konkursuose „Mes– pasauliui“ dalyvavo tūkstančiai vaikų iš visos Lietuvos.
Su dideliu užsidegimu ir fantazija iniciatyvas rengė bei įgyvendino net Ikimokyklinio ugdymo įstaigos.
Beveik 200 darbų sulaukta kūrybinių idėjų konkurse „Idėja pasauliui: antras daiktų gyvenimas“. Moksleivių darbai savo kūrybiškumu bei praktiškumu nustebino netgi dirbtuvių organizatorę, dizaino studijos „Absurdo idėjos“ menininkę Jurgitą Jakubauskaitę.

Iniciatyvos metu Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyko įvairios kūrybinės dirbtuvės, susitikimai su egzotiškas šalis aplankiusiais keliautojais, paskaitos ekologijos ir klimato kaitos temomis, filmų peržiūros bei pasaulio gaublio kūrybinės dirbtuvės. Jų metu moksleiviai, kartu su interjero architekte Jurgita Jakubauskaite, kūrė didžiulį gaublį ir jame vaizdavo skirtingas šalis, kultūras ir joms būdingiausias problemas. Šių kūrybinių dirbtuvių dalyviai naudojo antrines žaliavas, šiukšlų maišus, laikraščių, žurnalų iškarpas, o darbui pasitelkė mišrias dailės technikas.

Šviestuvu tapęs „Pasaulio gaublio modelis“ - moksleivių ir Jurgos Jakubauskaitės darbas

Šiais metais jau tryliktąjį kartą rengta „Visuotinė švietimo savaitė 2011“ skirta atsakingam vaikų ir jaunimo požiūriui skatinti, kuriant geresnį pasaulį visiems. Šių metų Visuotinės švietimo savaitės tema – „Veik mūsų planetai“.

Raudonės pagr. mokyklos 10 klasės mokinių sukurtas dviračio ratas - rėmelis