“Paskutiniais duomenimis akcijos metu surinktos atliekos jau didžiojoje Lietuvos dalyje yra išvežtos, sumuojami kiekiai, tačiau yra regionų, kur atliekų priėmimo laikas yra pratęstas ir galutiniai skaičiai bus tik gegužės mėnesio viduryje. Manome, kad bendras surinktų atliekų skaičius neviršys 2 tūkst. t. atliekų,“ – teigė organizacijos vadovė Roberta Ažukaitė.

Akcijos radiniai

Įdomiausi radiniai vandenyje: pistoletai, veikiantis laikrodis, galiojantys mašinų numeriai. Standartiškai kiekvienais metais yra randamos padangos, šaldytuvai, buteliai, mašinų dalys, laivų dalys, statybinės atliekos ir kt.

Įdomiausi radiniai sausumoje: žiedas su briliantu, sprogmuo iš antro pasaulinio karo, ir standartiškai stambiagabaritės atliekos, tokios kaip lovos, spintos, durys, šaldytuvai ir kt. Nemaloniausi radiniai yra žmogaus ir gyvūnų palaikai.

Pažeidimai

DAROM patrulių duomenimis didelių pažeidimų nėra nustatyta. Tačiau incidentų pasitaikė tokių, kaip skambučiu fiksuojamos neišvežtos atliekos ne Darom zonoje. Dažnai tokiais atvejais situacija rodo, kad žmonės patys inicijuoja savartyną ir lyg niekur nieko skambina organizatoriams sakydami, jog staiga jie užfiksavo, išvežkite. Gavus net ir tokius nusiskundimus, viskas fiksuojama ir informacija perteikiam vietinėms savivaldybėms, kad pagal galimybes atliekos būtų likviduojamos.