Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Renata Gustaitienė ir Laima Keblienė apsilankė Panevėžio aeroklube. Užfiksuota, kad neleistinoje vietoje vedžiojami šunys.

Pareigūnėms vieni gyventojai aiškino nematantys nieko bloga, kad jų keturkojai laksto po pievelę, kuri yra lėktuvų pakilimo ir nusileidimo takas. Kiti vengė bendrauti skubiai šunis vesdami iš aeroklubo teritorijos. Bendruomenės pareigūnės dalijo gyventojams skrajutes, kuriose nurodyta, kad už „Skrydžių saugos pažeidimus aerodromo apsaugos zonoje" numatyta bauda iki 290 eurų.

Minėtos pareigūnės bendravo su vaikų instruktoriumi Rolandu Tomkumi. Jis nuogąstavo, kad gyventojai patys nesirūpina savo ir augintinų saugumu, nepagalvoja ir apie grėsmę pilotams. Instruktorius minėjo, kad itin nerimauja dėl jaunųjų pilotų, tik formuojančių įgūdžius, neturinčių patirties. Tikimąsi, kad tai padės suprasti žmonėms, jog jų neapdairumas gali būti skaudžios nelaimės priežastis.

Panevėžio apskrities policija ragina žmones būti sąmoningus, laikytis įstatymų ir viliasi kad piniginių baudų bus išvengta.