Chameleonai labiausiai žinomi dėl savo sugebėjimo keisti odos spalvą. Dažniausiai žmonės klysta manydami, kad chameleonas keičia odos spalvą norėdamas prisitaikyti prie jį supančios aplinkos arba pasislėpti nuo pavojaus. Dažniausiai šių driežų odos spalva pakinta priklausomai nuo nuotaikos ar juos supančios aplinkos bei oro temperatūros. Taip pat neretai chameleonai pakeisdami savo kūno spalvą parodo kitiems chameleonams savo nuotaiką, o prireikus pakeisti spalvą chameleonas gali vos per minutę.

Zoologijos sode gyvenantys chameleonai taip pat geba keisti spalvą – per dieną tai gali įvykti net keletą kartų. Kaune apsigyvenę driežai vos per kelias sekundes iš šviesiai žalios spalvos virsta tamsiai rudais ar netgi violetiniais. Zoologijos sodo šaltakraujų gyvūnų skyriaus vedėja Alma Pikūnienė pasakojo kodėl šie gyvūnai geba taip greitai pakeisti savo kūno spalvą.

„Chameleonai turi itin specifinę savybę – jų išorinis odos sluoksnis yra permatomas, dėl to mes galime matyti įvairiausias chameleono odoje vykstančias spalvų kaitas“, - apie gyvūno specifiką pasakojo specialistė.

Chameleonai – ramūs driežai, tačiau šie gyvūnai yra žinomi dėl savo tvirto charakterio. Visi jie būna aktyvūs dienomis, naktimis ilsisi. Chameleonai yra vienišiai – patinai dažniausiai neprileidžia kito patino artyn, ypač poravimosi metu, o patelės vengia patinų nėštumo metu bei tuomet, kai poruotis nenori. Tarpusavio konfliktai gali pasibaigti sužeidimais ar net mirtimi. Lietuvos zoologijos sode Jemeno chameleonai buvo laikomi ir anksčiau, tačiau niekada nebuvo turėta pora.