„Ar patikėtumėte, jeigu pasakytume, jog viduramžiais buvo manančių, kad drugiai atneša marą, nelaimes, mirtį? Ar kada susimąstėte, kaip kvėpuoja drugio vikšras? Kaip drugio sparnai įgauna savo spalvą? Gal žinote, kokie vikšrai apsimeta skruzdėlių vaikais, arba kaip vadinamas drugio liežuvis?“ – klausia renginio organizatoriai, kviesdami visus, kuriems nesvetimas pažinimo džiaugsmas, dalyvauti renginyje.

„Renginio idėją pradėjome gvildenti, kai supratome, jog visame pasaulyje yra itin populiarios įvairių egzotinių gyvūnų, taip pat – ir drugių, parodos, tačiau žmonėms retai sudaroma galimybė susipažinti su organizmais, kuriuos galima aptikti čia pat – mūsų pievose, pamiškėse,“ – sakė vienas iš renginio organizatorių, Vilniaus universiteto magistrantas, Egidijus Kinderis. Vaikinas taip pat priduria: „Lietuvoje vis dar gyvi mitai, jog visi vabzdžiai, o labiausiai – jų vikšrai yra kenkėjiški, tad jie turi būti naikinami. Kartais taip sunaikinami ir patys rečiausi bei gražiausi Lietuvos drugiai. Renginiui paruošėme įvairių suaugusiems ir vaikams tinkamų veiklų, kuriomis tikimės šiuos mitus sugriauti, ugdyti visuomenę pažinti drugius bei prisidėti prie gamtosaugos temų plėtros Lietuvoje“.

Renginys VU Botanikos sode prasidės nuo pranešimo, siekiančio supažindinti dalyvius su drugiais, jų nepaprastu bei dažniausiai nepastebimu, tačiau itin aktyviu gyvenimu ir, žinoma, papasakos apie tai, kokią naudą šie organizmai atneša. Po pranešimo renginio organizatoriai kviečia renginio dalyvius ir sodo lankytojus dalyvauti įvairiose veiklose: pažvelgti į drugį per padidinamąjį stiklą, pasivaikščioti po botanikos sodą su specialistu, kuris papasakos apie mėgstamiausius drugelių augalus bei galimybes juos prisitraukti ir į savo sodą bei sužaisti įvairius pažinimo žaidimus.

„Drugių dienos“ programa prasidės birželio 15 d. 10 val. VU Botanikos sode Kairėnuose. Plačiau su renginio programa susipažinti galima socialinio tinklo Facebook paskyroje

https://www.facebook.com/events/1143975252480070/ arba VU Botanikos sodo puslapyje https://www.botanikos-sodas.vu.lt/.

Renginys nemokamas, užteks tik įsigyti Botanikos sodo lankytojo bilietą.