DELFI.ee žurnalistai prisiminė ir pranešė, jog šis amūrinis leopardas, vardu Edgaras, 2009-aisiais į JAV iškeliavo būtent iš Talino zoologijos sodo.

Šio zoologijos sodo darbuotojai prisimena, kad žvėris niekada nekėlė problemų. 

Talino zoologijos sodo direktorius Matis Kaalas patvirtino, kad nei šis leopardas, nei jo giminaičiai niekuomet nedemonstravo agresijos, tačiau pabrėžė, kad kituose zoologijos soduose šios rūšies leopardai kartais taip įsijaučia į kovą, kad gentainį mirtinai sukandžioja.
Citata
Ji atskleidė, kad Edgaras daugiau patelių nebesulauks, kadangi kai amūrinių leopardų pasaulyje liko tiek nedaug, negalima rizikuoti, jog jis papjaus dar vieną gentainę.

Patelių narve nebesulauks

Talino zoologijos sode amūriniai leopardai Fredis ir Darla atsivedė net kelias mažylių vadas. Jie buvo padovanoti JAV, Didžiosios Britanijos, Suomijos zoologijos sodams, tokiu būdu Edgaru pavadintas leopardas pasiekė Erio zoologijos sodą.

Po plėšrūno išpuolio zoologijos sode, šio sodo direktorė Cindy Kreider aiškino, jog leopardų pora buvo suleista į vieną narvą ir atidžiai stebėta kelis mėnesius. Darbuotojai jiems paliko pakankamai erdvės atsitraukti, jei kiltų konfliktas.

„Visuomet labai atidžiai juos stebėjome, kad kažkuris iš gyvūnų nebūtų užspeistas į kampą. Tačiau po to, kai leopardai geras tris valandas praleido kartu, sulaukėme skambučio iš jų narvą stebėjusio prižiūrėtojo. Patinas tiesiog griebė patelę už gerklės ir labai stipriai ją sužeidė. Vos už kelių minučių iškvietėme savo veterinarę ir dar beveik valandą mėginome išgelbėti patelės gyvybę. Tačiau mums nepavyko,“ - nusivylusi kalbėjo C. Kreider. 

Ji pripažino, kad toks elgesys - neįprastas, tačiau ne naujiena.
„Kažkas jiems tiesiog nutinka, išveda juos iš kantrybės, ir tu niekad nesuprasi - kas,“ - dėstė zoologijos sodo vadovė.

Ji atskleidė, kad Edgaras daugiau patelių nebesulauks, kadangi kai amūrinių leopardų pasaulyje liko tiek nedaug, negalima rizikuoti, jog jis papjaus dar vieną gentainę. Vis dėlto, leopardo sperma bus panaudota mėginant apvaisinti pateles dirbtiniu būdu.