Aplinkosaugininkų grupė „Sea Shepherd“, aktyviai kovojanti prieš banginių medžioklę, teigė, jog žvejai pirmiausia atrinko 52 delfinus, kurie bus išsiųsti į akvariumus ir jūrų parkus. Tarp šių delfinų buvo ir retas jauniklis albinosas bei jo mama.

Apie 40 delfinų buvo paskersti, o dar vienas paskendo įsipainiojęs į tinklą. Likę buvo paleisti atgal į laisvę.

Antradienį „Sea Shepherd“ paskelbtame vaizdo įraše matyti apie tuzinas žvejų iš valčių apžiūrinėjančių į užutėkį suvarytus delfinus. Vaizdo įrašas patalpintas Jungtinės Karalystės leidinio „The Guardian“ kanale. Jame matomi narai nukreipinėjantys pardavimui skirtus delfinus į prie valčių pritaisytus tinklus.

Medžiotojai apgalvotai savotiškomis užuolaidomis uždengė dalį pakrantės, kad kameros negalėtų užfiksuoti brutaliausios dalies - delfinų skerdimo.

Mergina iš „Sea Shepherd“ organizacijos teigia, jog jūros žinduoliams tiesiog perrėžiamos gyvybinės arterijos ir jie paliekami gaišti kančiose, nukraujuoti. Tokie veiksmai tęsiasi kasdien nuo rugsėjo iki kovo.

Nuo medžioklės pradžios rugsėjo mėnesį buvo nužudyta gerokai daugiau delfinų, tačiau „Sea Shepherd“ atstovų teigimu, 250-ies gyvūnų grupė, suvaryta į Taidžio užutėkį praėjusį penktadienį iki šiol yra pati didžiausia.

Kasmet Taidžio kaimelyje vykdoma medžioklė jau susilaukė kritikos ir iš aukštų užsienio pareigūnų. Praėjusį savaitgalį JAV ambasadorė Japonijoje Caroline Kennedy savo Twitterio paskyroje paskelbė, jog yra labai susirūpinusi dėl šios „nežmoniškos“ veiklos ir jog JAV vyriausybė smerkia tokią medžioklę.

Patys žvejai teigia, jog tai yra dalis jų tradicijų, o užsienio kritikus, valgančius kitų gyvūnų mėsą, vadina veidmainiais. 

Japonijos vyriausybės atstovas spaudai pirmadienį išreiškė pritarimą delfinų medžioklei, teigdamas, jog tokia veikla neprieštarauja šalies įstatymams. 

2009 m. dokumentinis filmas „Užutėkis“ (angl. The Cove), pasakojantis apie delfinų skerdynes Taidžyje buvo apdovanotas Oskaru.