Poravimosi metas

Įprastai didžiųjų kačių poros laikomos atskirai, tačiau dabar tas metas, kai patinas ir patelė poruojasi, tad reta proga išvysti poras kartu.

Buvo laikas, kai Lietuvos zoologijos sodas visoje Europoje pirmavo pagal snieginių leopardų prieauglį. Tačiau dabar sode gyvenantiems leopardams veistis sunkiau, tačiau sodo darbuotojai viliasi, kad pavyks sulaukti mažylių.

Panaši situacija ir su tigrais – Amūro tigrų pora laikoma viename voljere. Tikimasi sulaukti ir šių didžiausių pasaulio kačių jauniklių.

Kiek kitokia situacija su lūšimis – zoologijos sodo darbuotojai įsitikinę, kad lūšies patelė jau laukiasi mažylių.

Jaunikliai

Pavasaris ir jauniklių metas. Naujausia gyventoja – dvikuprių kupranugarių jauniklė Lota. Mažylė gimė lygiai prieš mėnesį. Tai yra pirmasis kupranugarės Mirlos jauniklis. Lotos tėtis – zoologijos senbuvis Feniksas.

Lota gimė apie 35 kg svorio ir dabar jau gerokai sustiprėjusi – mažylė vis dar maitinasi mamos pienu bei pradeda ragauti ir kito maisto.

Labai panaši situacija su antilopių gnu jaunikle Puta. Jaunėlė pasaulį išvydo sausį. Tuomet Puta svėrė apie 25 kg. Dabar jau išleidžiama į lauko voljerą. Beje, į lauką Putą žengia tik tuomet, kai lauko aptvarą apžiūri tėvas Blinda. Po jo į aptvarą žengia mama Gubernija.

Mažylei Putai jau dygsta ragiukai. Įdomu, kad antilopėms gnu ragiukai pradžioje auga į viršų, o vėliau pasisuka į šonus. Suaugusi Puta svers apie 200 kg.

Dar vienas jauniklis – mažiausių pasaulyje kanopinių gyvūnų aptvare. Jauniklių susilaukė kinų muntijakų pora. Kol kas nežinoma, tai patelė ir patinėlis. Aišku tiek, kad jauniklio vardas bus Miglė arba Miglius. Taip zoologijos sodo darbuotojai mažylį pavadino vienos iš zoologijos sodo darbuotojų vardu, kuri labai rūpinosi muntijakais, o šiuo metu išvyko stažuotis į Afriką.

Naujokų yra ir tarp sparnuočių. Jauniklį galima išvysti tarp būrio pelikanų.