„Tokį vaizdą užfiksavau kovo 24 dieną, sekmadienį, apie 11 val. ryto - Kaune, Eigulių rajone. Pastebėjau gan įdomiai atrodantį sniegą - labai jau tiksliai atkartojami medžių, stulpų kontūrai - lyg būtų šešėliai, bet balti... Regis, jei būtų vėjo nukrėstas šerkšnas - jis būtų paskleistas kur kas plačiau, o dabar - atrodo lyg staiga būtų ištirpintas sniegas visur, išskyrus vietas kur jį dengė objektų šešėliai. Gal numanote, kaip tai galėjo atsirasti? Po kelių valandų šito įdomiai atrodančio sniego nebesimatė“, - savo laiške rašė skaitytoja.

Redakcijos bendradarbis, etnokosmolgas Jonas Vaiškūnas pagyrė gražias nuotraukas ir greitai atskleidė „sniego šešėlių“ paslaptį.

„Reiškinys labai paprastas bet trumpalaikis ir dėl to įspūdingas. Plonas sniego šydas padengęs žemę naktį, tekant saulei ištirpo visur išskyrus ten, kur krito medžių, stulpo, namų, automobilio ir kitų daiktų šešėliai. Tačiau kylant saulei ir jai slenkant ir šie trumpalaikiai sniego „šešėliai“ taip pat gana greitai pradingo... Gražu“, - aiškino J. Vaiškūnas.