Priešpaskutinį rugsėjo savaitgalį GRYNAS.lt skaitytoja Ugnė praleido plaukiodama plaustais. Redakcija dalinasi skaitytojos atsiųstomis nuotraukomis ir įspūdžiais.

„Plaustai – tai tarsi sulėtintos baidarės, - pasakoja Ugnė. - Irkluoja vos du „vairuotojai“ arba plausto „kapitonai“, o kiti gali sėdėti ant plausto dugno, drąsesnieji – ant kraštų ir mėgautis nuostabiais gamtos vaizdais. Merkio tėkmė gana rami, tačiau yra daug salelių ir nuvirtusių medžių. Būtent dėl šios priežasties geriau neužsiliūliuoti tais gamtos vaizdais, nes netrukus pajusi, kaip kažkas brūkšteli per dugną ir plaustas sustoja. Ir mums, ir kito plausto komandai teko „laimė“ taip užstrigti ant virtuolių.“

Varėnos rajone, palei Merkį, galima aptikti į Raudonąją knygą įrašytų tulžių. Šie paukščiai mėgsta statesnes vandens telkinių pakrantes, jose išsikasa urvus. Taip, taip – tai bene vieninteliai urvuose gyvenantys Lietuvos paukščiai.

Ugnė prisimena, kad priplaukę smėlėtą atodangą keliautojai akylai dairėsi tulžių, tačiau už akių užkliuvo tik mėlynos... alaus skardinės.

„Kompanijoje buvo nemažai miško priežiūra užsiimančių žmonių, nusprendėme sustoti ir išvalyti gražų šlaitą nuo šiukšlių. Tiesa negalvojome, kad taip sudėtinga bus juo laipioti. Bet kadangi buvome gausi kompanija – viens du – ir skardinių nebeliko. Jas parsiplukdėme ir išmetėme“, - džiaugiasi geru darbu moteris.