Praėjusių metų balandžio pabaigoje GRYNAS.lt jau dalinosi džiugia naujiena, kad Vilniuje Neries krantinės parke žydi sakuros. Tačiau kasdien pro šią vietą į darbą važiuojantis GRYNAS.lt skaitytojas pastebėjo, kad šiemet medeliai dar nežydi. Kodėl ? Juk visi medžiai dėl užplūdusios šilumos susprogo anskčiau. Galbūt vyšnaitėms pakenkė permainingas oras? Ar apskritai jos žydės šį pavasarį?

Sakurų bei bonsai medelių specialistas, sodininkas Kęstutis Ptakauskas tikino, jog praėjusiais metais pasodintos japoniškos vyšnios jau turėjo žydėti kiek anksčiau.

„Tos senesnės turėtų žydėti. Pats laikas. Šalia dirbantys darbuotojai mane tikino, kad kai kurios iš jų žydėjo, matyt, tai buvo tos naujai sodintos sakuros. Tik tų žiedų neturėjo būti daug, visgi pasodintos tik pernai. Pats jas apžiūrėsiu tik parvykęs į Lietuvą gegužės viduryje, tada galėsiu pasakyti tiksliau“, - svarstė K. Ptakauskas.

Vyras teigė, jog augina tokią pat sakurą, kaip ir seniau pasodintos parkelyje prie Neries ir ši jau žydi. Japoniškos vyšnios šiek tiek nukentėjo nuo praūžusių itin šaltų žiemų – jis pastebėjo, jog medeliai sukrauna perpus mažiau žiedų nei anksčiau. Tačiau specialistas ramina, jog medeliai atsigaus.

„Kai paskutinį kartą mačiau sakuras, atrodė viskas gerai – lapų daug, rodos, visos prigijo. Neabejoju, kad tarp tos, pasodintos praėjusiais metais, turėjo kažkiek žiedų. Na, o senosios sakuros gali pražysti artimiausiu metu. Jos gali pražysti nuo gegužės vidurio iki birželio mėnesio – dar nėra per vėlu. Tikrai turėtų pražysti. Ši žiema nebuvo labai šalta“, - tikino Kęstutis Ptakauskas.