Paviešintos mistinio gyvūno nuotraukos pribloškė ne vieną internautą ir privertė pasukti galvą, ką gi jie mato. Iš nuotraukų žvelgė liesas keturkojis gyvūnas didelėmis ausimis ir ilga uodega. Atrodė, kad jis neturi kailio, o jo kūną dengia tik tamsi oda.

D. Gudačiauskas sako, kad nuotraukose yra lapė, kuri serga niežais ir jos būklė pakankamai sunki, todėl greičiausiai gyvūnas netrukus pats nugaiš.

„Tokiu metų laiku kai maisto apstu ji atrodo labai silpnai. Manau, kad ji natūraliai nugaiš. Nuo jos niežais gali užsikrėsti ir kitos lapės. Jei ją nugaišusią kur nors rastų ir į ją pasitrintų naminiai gyvūnai, jie galėtų užsikrėsti. Bet matau, kad nufotografuota kažkur laukuose, todėl mažai tikėtina, kad bus kontaktas su žmogumi ar naminiu gyvūnu“, – sako medžiotojas.

Niežais serganti lapė

Anot jo, paprastai tokios būsenos gyvūnai labai kenčia, todėl būtų geriausia jei koks vietinis medžiotojų būrelis lapę sumedžiotų ir ši nebesikankintų. Taip pat ją sumedžiojus svarbu ir tinkamai utilizuoti, kad užkratas nepasklistų.

„Būna kartais po žiemos lapių uodega nuplikusi, bet gyvūnas gauna saulės spindulių, pradeda geriau maitintis, jo imunitetas sustiprėja ir jis pasveiksta. Šiai lapei, manau, jau dienos suskaičiuotos“, – priduria pašnekovas.

Jo teigimu, niežai tarp lapių yra gana dažna liga. Jos užsikrečia vienos nuo kitų, dėl to jų populiaciją reikia reguliuoti. Kartais šia liga suserga ir šunys, juos gali išgydyti veterinarai, tačiau laukinių gyvūnų gydymas nuo niežų yra praktiškai neįmanomas, nes jų nėra kaip sugauti ir suduoti vaistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)