Vienintelis pasaulyje visiškai baltas kuprotasis banginis per kasmetinę migraciją pro dalį rytinės australų pakrantės pravinguriavo slapčiomis, tačiau galiausiai vis tiek buvo pastebėtas.

Vietos žiniasklaida antradienį pranešė, kad banginis, drauge su kitais keliaujantis link Didžiojo barjerinio rifo, sekmadienį stebėtas prie Fraserio salos.

Įžymybe tapęs ir „ypatingos reikšmės banginiu“ paskelbtas baltutėlis banginis pirmą kartą pastebėtas 1991 metais, kai jam, manoma, buvo nuo trejų iki penkerių metų. Dabar jo pasirodymo laukiama kasmet. Dėl ypatingo jo statuso prie banginio valtimis ar vandens slidėmis uždrausta priartėti arčiau nei per pusę kilometro, o iš oro jį galima stebėti tik nutolus mažiausiai 700 metrų. Aplink kitus banginius šis perimetras - gerokai mažesnis.

Baltasis banginis pramintas Migaloo. Aborigenų kalba šis vardas reiškia „baltąjį draugužį“. Iš 2004 metais paimtų odos pavyzdžių išaiškėjo, kad Migaloo - patinas.

Čia galite pamatyti Migaloo keliones ankstesniaisiais metais:

Šiemet prie Australijos krantų stebima neįprastai anksti prasidėjusi ir gausi kuprotųjų banginių migracija. Šie milžinai XX amžiuje buvo beveik išnykę, tačiau dabar jų populiacija auga. „Tai kiek daugiau nei 10 proc. pagausėjimas kasmet, o tai reiškia, kad galimai turėsime beveik pusantro tūkstančio banginiukų, gimusių... šiemet“, - „Cairns Post“ teigė Peteris Harrisonas, Pietų Kryžiaus universiteto Banginių tyrimų centro vadovas.