Po gyvūno žūties Estijoje sparčiai renkami parašai prieš gyvūnų naudojimą cirkuose. Žmonių aktyvumas šiuo klausimu stebina net pačius gyvūnų teisių aktyvistus.

DELFI.ee žiūrovas atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip dramblės šeimininkas ant jos laipioja tuo metu, kai gyvūnas bėjėgiškai mataruoja kojomis upėje.

Po šių įvykių Estijoje per vieną dieną buvo surinkta per 6600 parašų po peticija, draudžiančia cirko pasirodymams naudoti gyvūnus, praneša DELFI.ee

„Mes tikėjomės, jog peticiją pasirašys iš viso gal 5000 žmonių. O jau per pirmąją dieną pasirašė daugiau“, - sakė Gyvūnų gerovės organizacijos atstovė Kristina Mering.
Parašus planuojama rinkti visą vasarą miestų gatvėse.

Estijos Gyvūnų apsaugos organizacija (ESPA – The Estonian Society for the Protection of Animals) kelis kartus Estijos valdžiai pareiškė esantys sunerimę dėl dramblės Madi, laikomos „Tsirkuse Tuur“ keliaujančiame cirke, gerovės ir kilmės. Nors organizacija kreipėsi į policiją, tačiau nebuvo pradėtas joks tyrimas ir nesiimta jokių priemonių dėl galimo dramblio išnaudojimo.

Estijos veterinarijos ir maisto tarnyba (FVO) sureagavo į skundą ir atliko patikrą, tačiau pasak jų jokių smurto ar išnaudojimo požymių nebuvo rasta. Tačiau tiek FVO, tiek policija neneigia, kad nebuvo apklaustas nė vienas iš septynių buvusių ir tai galėusių patvirtinti liudininkų.

ESPA taip pat buvo pranešta, kad yra duomenų, jog Madi yra gimusi laisvėje, o Estijos Gyvūnų apsaugos aktas neleidžia viešuose renginiuose naudoti laukinių gyvūnų.

Oficialiais duomenimis, Madi nugaišo nuo širdies priepuolio. DELFI.ee pranešė, jog Estijos maisto ir veterinarijos tarnyba netgi pakartotinai konsultavosi su Estijos universiteto Gamtos mokslų fakulteto mokslininkais dėl skrodimo rezultatų, tačiau jokių kitų dramblės mirties priežasčių neatrasta.

Gyvūnų apsaugos organizacijos atstovė spaudai Annika Lepp džiaugėsi, jog parašų gausa tik įrodo, kas estų visuomenei rūpi gyvūnų cirkuose likimas.

Peticija buvo sukurta būtent po dramblės žūties Narvos upėje.