Naujai atlikti tyrimai parodė, kad juodųjų našlių patinėliai dažniausiai renkasi ką tik pasimaitinusias partneres. Tokiu būdų jie padidina savo tikimybę likti gyviems, - juodosios našlės vos pajutusios alkį iš kart po akto suėda partnerį.

Kelis kartus mažesni patinėliai specialiai ieško kuo didesnių ir išsipūtusį pilvą turinčių patelių, teigia mokslininkai.

„Amerikinių juodųjų našlių (Latrodectus hesperus) patinėliai iš chemikalų esančių ant patelės tinklo sugeba nustatyti ar ji soti“, - sako tyrinėtoja E. Hebets iš Nebraskos Universiteto.

Bandymo metu vorai buvo patalpinti į kelių sekcijų narvą – patinėliai, būdami smulkūs galėjo laisvai po jas klaidžioti, tuo tarpu stambesnės patelės negalėjo ištrūkti iš savo sekcijos. Paskui patelės buvo perdėtos ant svetimų tinklų.

Net ir surezgus mišrius voratinklius iš skirtingų juodųjų našlių siūlų, patinėliai visada pasirinkdavo sočias ir dideles pateles. Mokslininkų manymu, toks elgesys patinėliams padeda ne tik išlikti gyviems, bet ir sėkmingiau pratęsti giminę – didelė ir soti patelė gali padėti gerokai daugiau kiaušinėlių.

Juodosios našlės garsėja nepaprastu agresyvumu ir kanibalizmu. Ankstesni tyrinėjimai atskleidė, kad išalkusios juodosios našlių patelės gali susigrumti viena su kita, o pralaimėjusi vėliau tampa maistu.