Pamatyti, kaip iš arti atrodo snaigė, nėra taip paprasta, tačiau fotografas Lukas Jonaitis praėjusią žiemą padarė tikrai įsimintinų kadrų tiesiog iš savo balkono. Jis pripažįsta, kad lengva nebuvo, tačiau nuotraukos atpirko visus vargus.

„Apie tai, kas žiemą krinta iš dangaus. Šiais metais buvo normali žiema (pagaliau), su neregėtais sniegais, šalčiais bei kitais gamtos reiškiniais. Dėl visokiausių ribojimų laukuose kažko neprigaudysi, tad kas lieka dangaus gaudytojui? Balkonas... Sėdi balkone kiaurą parą ir diena iš dienos „cheisini“ tai, kas krinta iš dangaus, – snaiges. Dabar suprantu, kokios jos nuostabios. O ir dar geriau padeda susipažinti su mus supančia gamta“, – šiemet kovo mėnesį rašė jis savo feisbuko paskyroje.

Fotografuodamas snaiges jis sako pastebėjęs daugybę įdomių dalykų ir net tai, kad jos nėra vien tik baltos.

„Snaigės – lyg gyvi padarai, reaguodamos į oro temperatūrą formuojasi vis kitokios. Visuomet skirtingos, visuomet stebinančios neįtikėtinais ornamentais. Snaigės priklausomai nuo ledo kristalų vidinės sandaros ir savybių bei aplinkos sąlygų gali būti įvairių atspalvių, kurie atsiranda dėl skirtingo šviesos spindulių lūžio kampo bei spektro. Kai kuriose nuotraukose matomos ir difrakcinės spalvos. Dalinuosi su visais tuo, ką pavyko užfiksuoti“, – sakė jis įraše.

Pamačius snaiges iš arti, neįmanoma nesižavėti. Tikėkimės, kad greitai jų vėl sulauksime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)