„Nesitikėjome dvynių, nors ir neatmetėme tokios galimybės, - „Reuters“ sakė Atlantos zoologijos sodo direktoriaus pavaduotojas Dwightas Lawsonas. - Keliose ultragarso nuotraukose, kurias padarėme, buvo matyti tik vienas besivystantis vaisius.“

Didžiosios pandos dvyniai dar nė karto nėra gimę Atlantos zoologijos sode, nors čia gyvenanti Lun Lun – produktyvi „mamytė“. Ji jau atsivedė tris jauniklius.

Dvyniai kol kas yra rausvi, be kailio, akli, neskelbiama jų lytis. D. Lawsono teigimu, jie yra sviesto plytelės dydžio.

Pati Lun Lun sveria 91 kilogramą. Vos gimę jaunikliai sveria tik vieną devynišimtąją mamos svorio.

D. Lawsonas teigia, jog laukinėje gamtoje, nors pandos kartais atsiveda dvynukus, jos tegali išauginti vieną mažyli, tad antrasis yra pasmerktas pražūčiai.
Panda Lun Lun - produktyvi "mamytė"

Tačiau zoologijos sodo darbuotojai ruošiasi gudrauti: vieną pandos jauniklį jie augins inkubatoriuje, kol mama rūpinsis kitu. Jauniklius jie nuolat keis ir panda, to nepastebėdama, turėtų užauginti abu.

„Mamai pandai tiesiog fiziškai sudėtinga vienu metu prižiūrėti daugiau nei vieną mažylį“, - aiškina zoologijos sodo atstovas.

Kai mažyliams sukaks 100 dienų, bus sprendžiama, kaip juos pavadinti. Pandai Lun Lun vardą suteikė Taivano roko žvaigždė Su Huillunas. Anksčiau gimusią mažylę JAV aktorius Jackas Blackas pavadino Po – pagal pagrindinį filmo „Kung Fu Panda“ herojų, kurį jam teko įgarsinti.

Tai jau ketvirtas ir penktas penkiolikmečių pandų Lun Lun ir Yang Yang jaunikliai. Jų pirmagimė jau gyvena Kinijos Chengdu Pandų tyrimų centre, o kiti du jaunikliai auga tame pačiame Atlantos zoologijos sode, tačiau taip pat ruošiami kelionei į Kiniją.