Pasak itin draugiškus jūrų žinduolius užfiksavusio naro Jasono Neiluso, jo nufilmuoti pilkieji ruoniai – tai smalsūs jaunikliai, kurie stengiasi susipažinti su visa juos supančia aplinka.

„Kai filmavome šiuos vaizdus, ruoniukai buvo maždaug 2-4 mėnesių amžiaus, bet jau siekė 2 metrų ilgį ir svėrė apie 90 – 140 kilogramų. Ruoniams paūgėjus jie iškeliauja ir kuria naujas kolonijas kitur. Dauguma jų daugiau niekada nesusidurs su žmonėmis. Suaugę ruoniai nėra tokie draugiški ir nelinkę bendrauti. Jie toleruoja narus, bet laikosi nuo jų atokiau”, - vaizdo įrašo aprašyme rašo britų naras.

J. Neiluso teigimu, nors pilkųjų ruonių jaunikliai ir smalsesni už suaugusiuosius, vis tik filmuke užfiksuotas nardymas su ruoniukais buvo išskirtinis.

„Mes lankomės šioje vietoje jau 6 metus, visada atvykstame pasisveikinti su jaunikliais. Tačiau taip artimai bendrauti kaip šį kartą dar nėra tekę – jų buvo pilna visur ir jie tiesiog glaustėsi ir nardė prie pat mūsų“, - prisiminė naras.

Ilgesnį susitikimo su ruoniais filmuką galite pamatyti J. Neiluso „Vimeo“ kanale ČIA .

Leopardas - be nagų, tačiau su aštriais dantimis

Įrašas iš Cedar Cove Tigrų parko“ - gerokai senesnis, tačiau ne mažiau įspūdingas. Čia prižiūrėtojas Stevas Cleinas kaso Afrikos dėmėtąjį leopardą, vardu Vudu. Žvėrelis į didžiosioms katėms pateko būdamas penkių mėnesių amžiaus.  Prieš tai jį iš nelegalaus prekybininko įsigijo pora, kuri tikėjosi laukinį gyvūną laikyti kaip gyvūnėlį namuose, bei kaip kompanjoną dviems rotveilerių veislės šunims.

Gyvūnui per veterinarų atliktą operaciją buvo išimti visi nagai, tačiau naivi porelė greitai suprato, jog leopardo agresija auga kartu su jo dydžiu ir susitvarkyti su didžiąja kate yra gerokai sunkiau, nei su rotveileriais.

Ir štai Vudu jau 13-a metų gyvena Cedar Cove Tigrų parke“, kur kasdien patiria tokius pasikutenimo seansus“, tačiau parko darbuotojai atskleidžia, jog galbūt gyvūnas keliaus į kitą gyvenvietę. Ten prasidės labiau laukinis jo gyvenimas. Kaip Vudu reaguoja į pasmakrės kasymą galite pamatyti šiame vaizdo įraše: