Paslaptingasis GRYNAS.lt skaitytojas, pasivadinęs tiesiog raide A., atsiuntė redakcijai laišką, kuriame rašė, kad jo bute prabudo boružė. Skaitytojas nuogąstavo, kad boružėlė žiemos gali neišgyventi.

„Pirmąkart turbūt pastebėjome prieš mėnesį. Dabar pasirodo kur nors viešoje buto vietoje vos ne kas antrą vakarą. Kaip ją išsaugoti - geriausiai pasirūpinti, kad ištvertų žiemą“? - klausė A. - „Kol kas, aptikę kokioje nors netinkamoje ir nesaugioje vietoje, tiesiog pernešame ją ant naminių augalų, bet turbūt to neužtenka? Galbūt reikia užkelti ant gabalėlio cukraus, ar panašiai“?

Laiške taip pat rašoma, kad boružių savo namuose rado mažiausiai dar du skaitytojo bičiuliai, taip pat gyvenantys daugiabučiuose namuose.

GRYNAS.lt rašė apie skaitytojos lauke aptiktą dar nemiegantį ežiuką. Kaip ir tada, į klausimus mielai atsakė Lietuvos gamtos fondo vykdomasis direktorius Nerijus Zableckis.

„Geriausia būtų boružę nunešti į šaltą arba vėsią patalpą. Geriausią balkoną arba rūsį, blogiausiu atveju padėti prie palangės, kad boružė pajustų, kad jai dar laikas miegoti. Jeigu ji užmigs – tuomet greičiausiai išgyvens“, - sakė pašnekovas.

Boružės yra plėšrūs gyvūnai, jie minta kitais vabzdžiais, tad jei ant naminių augalų nėra amarų ar kitų kenkėjų, boružėlei tas nepadės. N. Zableckis taip pat nieko nebuvo girdėjęs ir apie boružių cukraus dietą.

Dėkojame skaitytojui A. už nuotraukas! Jei turite daugiau įdomių nuotraukų ar istorijų – siųskite ir rašykite elektroniniu paštu grynas@grynas.lt.