Interneto bendruomenėje verda diskusijos dėl įrašo autentiškumo.

Nuo vaizdų paskelbimo juos peržiūrėjo daugiau nei ketvirtis milijono žmonių, rašo „Yahoo“. Tiek tikintieji įrašo autentiškumu, tiek juo netikintieji turi savų argumentų:
Apklausa

Įrašas tikras, nes, jei tai klastotė, jos kokybė „Youtube“ - pernelyg gera; net serialuose, kuriuose specialiesiems efektams išleidžiami milijonai, būna prastesnių. Be to, Norvegija yra viena iš penkių valstybių, kuriose iš tiesų gyvena poliariniai lokiai.

Įrašas netikras, nes sukurtas tuo pačiu stiliumi kaip kiekviena klastotė internete (prasideda ties žinomu orientyru, tuomet kamera aprėpia plačiau, imituodama vaizdo vientisumą, o tada vaizdas ima drebėti, kol galiausiai pakartojamas sulėtintas). Kodėl kažkas apskritai tai filmavo ir ar į kairę nuo „lokio“ nesimato kito žmogaus, kuris kažkodėl atrodo itin ramus?

Atrodo, kad į trasą užklydęs poliarinis lokys prieštarauja ir elementariems dėsniams - jo šešėlis pakrypęs ne į tą pusę, į kurią turėtų. Atidiems stebėtojams užkliūva ir lokio spalvos intensyvumas bei judesiai.

Vieno kritiko teigimu, jei tokie įrašai kam nors ir pasitarnauja, tai tik įrodyti, kiek nedaug žmonių nusimano apie gamtą.

Holmenkolleno trasa, kurioje neva pasirodė lokys, yra mažiau nei pusvalandis kelio nuo Oslo centro.