„Svoris 971 gramas. Ji buvo tikrai įspūdingo dydžio. Nuotraukoje matosi – per visas virtuvines svarstykles. Pomidorai irgi šiemet nustebino, nes kekė iš trijų pomidorų svėrė 1972 gramus“, – pasakojo Danutė.

Įdomu tai, kad tokio dydžio paprika išaugo iš parduotuvėje pirktos paprikos sėklų.

„Paprikos sėtos iš pirktos paprikos, nes pasėtos pirktos sėklos nesudygo. Tręšta tik natūraliomis trąšomis – sodinant naudoti žuvų miltai. Vėliau laistyta du kartus dilgėlių ir kaulažolių raugu“, – pasakoja moteris.

Skoninės savybės dėl paprikos dydžio, sako pašnekovė, nenukentėjo, atvirkščiai – ji saldi ir skani.

Moteris žada pasilikti jos sėklų ir toliau bandyti, kaip jos augs. „Sodininkystė yra vienas iš hobių. Smagu auginti viską pačiam nuo sėklos, nes tai puikus poilsis“, – pridūrė ji.

Rekordai.lt rašo, kad didžiausia iki šiol užfiksuota paprika svėrė 514 g ir buvo 40 cm apimties, 13 cm skersmens, 14 cm aukščio. Ji išauginta Regimanto Žitkevičiaus šiltnamyje Joniškės k. (Tauragės r.) 2020 m. rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)