Šiaulių rajono Kurtuvėnų medžiotojų būrelio narys Jonas Jankevičius užvakar prie šio miestelio pamatė kraupų vaizdą: per pusnynus klampojo nusilpusi stirna, kurią vijosi ir vis kandžiojo lapė. Vyras suskubo ginti stirną, tačiau buvo vėlu - kruvinas ir apkandžiotas gyvūnas vos alsavo ir greitai nugaišo. Netrukus visai netoli nuo šios vietos kurtuvėniškis pamatė dar vieną lapių, o gal šunų apėstą stirną, rašo "Lietuvos žinios".

Kruvinas puotas šiuo metu rengia ne tik lapės. Vilkai taip pat lengviau susimedžioja grobio, sąlygos jiems palankios - plačias vilkų letenas sniego pluta atlaiko, o siauros stirnų kanopėlės grimzta gilyn.

Ten, kur žmonių dar yra, laukiniai gyvūnai tarsi prašo jų pagalbos - glaudžiasi prie sodybų, net kaimų. Tačiau čia juos pasitinka šunys. Dažnas kaimietis savo šunį dabar paleidžia nuo grandinės. O šunų uoslė puiki, jie artėjančius žvėris, tuo labiau nusilpusius, užuodžia iš tolo ir pasileidžia jų link.

Zoologas, Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Tijušas siūlo padėties nedramatizuoti. Gamtoje taip buvo, yra ir visada bus: gyvi lieka tik stipriausieji, rašo "Lietuvos žinios".