Apie savo laimikį paskelbė pietvakarinės Somerseto grafystės medžiotojas, išgirdęs anksčiau pasirodžiusius pranešimus apie kitą lapiną, sugautą ir užmigdytą šalies pietryčiuose, Kente.

Denniso Roswello nušautas lapinas, kurį medžiotojas nufotografavo bei išmatavo ir pasvėrė su liudininku, svėrė 34 svarus (15,5 kilogramo) - ketvirtadaliu daugiau nei lapinas Kente, kurį įvertinę specialistai teigė manantys, jog jis - didžiausias visoje šalyje, praneša "The Daily Mail".

Medžiotojo nuomone, šie gyvūnai tampa didesni, nes nesunkiai randa maisto šiukšliadėžėse ar praminta iš greito maisto vagonėlių atliekų.

"Per savo metus esu matęs keletą didelių lapių", - sakė 53-ejų D. Roswellas.

Didžiosios Britanijos gyvūnų vadove teigiama, jog vidutiniškai lapės sveria 15 svarų (6,8 kilogramo), nors būta pranešimų ir apie svėrusias 22 svarus (10 kilogramų).

Lapinas, sugautas Kente, svėrė 12 kilogramų ir buvo apie 1,2 metro ilgio. Tokio paties ilgio buvo ir D. Roswello laimikis, kurį jis sumedžiojo pernai birželį, tačiau iki šiol ši žinia nebuvo pasiekusi žiniasklaidos.

"Vienoje nasrų pusėje jam trūko ilčių ir manau, kad jo amžius siekė apie aštuonerius ar dešimt metų - maždaug tiek, kokia yra lapių gyvenimo trukmė", - kalbėjo medžiotojas.

D. Roswellas turi kelis dešimtmečius lapių medžioklės patirties ir į jį kreipiasi ūkininkai, kurių ėriukai ar vištos randami papjauti. Kasmet vyras teisėtai nušauna iki 600 lapių.

D. Roswello nufotografuotas laimikis penktadienį oficialiai pripažintas laimėtoju internete surengtuose rinkimuose, tačiau medžiotojas sako galintis lažintis, kad "kažkur ten yra dar didesnių".