Aliaskoje rastas, kaip manoma, vos dviejų dienų amžiaus baltasis delfinas (dar vadinamas beluga). Žinduolis buvo išmestas į Aliaskos Bristolio įlanką. Nors mažyliu ištisą parą rūpinosi visa jūros žinduolių specialistų komanda, pirmadienį, liepos 9-ąją jis nugaišo.

Aliaskos Jūros gyvūnijos centro darbuotojai teigė, jog nors visi dėjo didžiules pastangas ir troško išgelbėti delfino mažylį, jau sekmadienį buvo pastebėta, kad jo būklė blogėja. Vėliau delfinui buvo atliktas skrodimas.

„Mes visi labai liūdime dėl baltojo delfino jauniklio praradimo“, - žurnalistams sakė Tara Riemer Jones, Sewardo miesto (į kurį atskraidintas delfino jauniklis) Jūros gyvūnijos centro prezidentė ir vadovė.

Ji tikino, jog turėdami tiek žinių ir patirties, centro specialistai suteikė delfinukui geriausią įmanomą globą.

„Reikės sukaupti daugiau žinių apie baltuosius delfinus. Tuo požiūriu šis praradimas pasitarnaus baltiesiems delfinams ir nelaisvėje, ir laukinėje gamtoje“, - teigė T. R. Jones.

Baltasis delfinas jau buvo išmokęs valgyti iš buteliuko

Specialistai mano, kad delfiniuką nuo mamos atplėšė audra. Jis skubiai lėktuvu nuskraidintas į Stewardo miestą Aliaskoje. Lėktuve mažylis paguldytas ant pripučiamo čiužinio, kad neužspaustų savo vidaus organų ir apklotas drėgnais rankšluosčiais.

Pirmąją savaitę Jūros gyvūnijos centro darbuotojai buvo nusiteikę optimistiškai – nors buvo sudėtinga pripratinti baltąjį delfiną valgyti iš buteliuko, jis to išmoko ir ėmė savarankiškai plaukioti baseine.

Baltasis delfinas svėrė daugiau nei 52 kilogramus ir per savaitę spėjo dar 2 kilogramus priaugti.
Tačiau jau tuomet jūrų žinduolių specialistas Brettas Longas neskubėjo teigti, jog delfinas išgyvens, tik džiaugėsi, kad jis pamažu priauga svorio.

Specialistų nerimas pasitvirtino – negaunant motinos pieno nesivystė delfino imuninė sistema.