Grėsmingai užgulę Kuršių marias, Minijos ir Nemuno žemumas, stipraus vėjo blaškomi juodi audros debesys tvenkėsi dvi paras, o penktadienį po pietų praplyšo. Tai lietumi, tai sniego kruopomis Šilutės apylinkėse, jos kaip mat tirpo, vanduo tekėjo į upelius ir upes.

„Jau perdaug to vandens, ties Petreliais, už kelių kilometrų, pylimą lapkričio gale uraganas pralaužė, įmirko pievos, pavasarį neturėsim ką šienauti, jei siurblinės dels, kaip paprastai, išsiurbti. O užšalus, jei sulaukim speigų, įlūžti į gilius pakelių kanalus irgi pavojinga. Aplinkui jų daug, - balsu rūpestį dėsto Šilutės rajono gyventojas Vasilijus Zaicevas , sutiktas prie Alkos kaimo.

Ir rodo vandens sklidinas traktoriaus vėžės savo sklype – žiema be įšalo verčia teritorijas klampynėmis.

Sinoptikai , tiesa, perspėjo - netrukus sulauksime tikros žiemos, jau sekmadienį ledu pasidengs mažieji vandens telkiniai, po to ateis eilė ir didiesiems. Šviežias ledas bus itin trapus, nes po juo yra properšų, gilumoje - dar perteklinės šilumos.

Kai tiek daug pamario krašte aukšto vandens, atrodo, ne tik riziką ir pavojus, bet ir naudą iš jo galima būtų gauti .

Bet Šilutės rajono valdžia, prieš keletą metų į potvynių zoną plačiai viliojusi turistus ir žadėjusi jiems neužmirštamų įspūdžių, ne kažin ką atvykusiems galėjo pasiūlyti. Užlietais keliais pasivažinėję, pasiekę Rusnę traktoriniu ar automobiliu tralu, traukiamu per užlietą kelio Šilutė-Rusnė ruožą, atvykėliai papietaudavo ir išvykdavo. Niekas iš šių paslaugų krašte nepraturtėjo.
...Virš juodalksnyno prie Kuršių marių, plačiai sparnus ištiesęs, prieš vėjo gūsius visa jėga galynėjasi ir į medžioklę kyla jūrinis erelis. Paukštis, anksčiau už kitus pradedantis jausti pavasario artėjimą.

Per šiųmetį potvynį kilnojimas tralu liks nemokamas tik vietiniams žmonėms. Bent čia valdžia sutaupys.

Aukštas vanduo galėtų duoti naudos kitame rajono krašte, ant Tenenio upės vagos pastatytos Ramučių užtvankos naudotojams. Deja.

Ją prieš 12 metų iš Klaipėdos apskrities perėmė Šilutės savivaldybė ir išskirtinėmis sąlygomis išnuomojo vietos politiko Audriaus Endzino įkurtai bendrovei „Meksimela“. Ši įsipareigojo pastatyti hidrolektrinę ir mokėti nuomos mokestį.

Žadėtosios naudos iš tos nuomos Šilutė negavo, A.Endzinas bendrovę prieš kelerius metus pardavė. Naujasis turto valdytojas, Mažeikių rajono gyventojas Jurijus Stupakovas, ketinęs iki praėjusių metų rudens paleisti hidroturbinas, to padaryti vis dar niekaip negali.

Beje, pernai sausį „Meksimelos“ valdoma Ramučių užtvanka, nebaigus statybų, griuvo, tvenkinys ištekėjo, darbus teko pradėti iš naujo.

„Dabar jau baigiame, bet statinį reikia pripažinti tinkamu naudoti, tai yra ilgai trunkantis darbas“, - tiek tepasakė J.Stupakovas.

...Virš juodalksnyno prie Kuršių marių, plačiai sparnus ištiesęs, prieš vėjo gūsius visa jėga galynėjasi ir į medžioklę kyla jūrinis erelis. Paukštis, anksčiau už kitus pradedantis jausti pavasario artėjimą.