„Monterey Bay Aquarium“ atstovas Kevinas Connoras: „Neatmeta galimybė, kad tokį ūdros elgesį lemia hormonų pokyčiai. Kol ji nebus sugauta ir ištirta, tiksliai įvardyti, kodėl ji taip elgiasi, mums nepavyks“.

Dėl išaugusio pavojaus visuomenės sveikatai komanda iš JAV laukinės gamtos priežiūros tarnybos bei Kalifornijos žuvų ir laukinės gamtos departamento aktyviai bando nepaklusnią ūdrą sugauti. Jeigu pavyks tą padaryti, gyvūnui bus ieškoma nuolatinė gyvenamoji vieta. Nerimą keliantis gyvūno elgesys kelia grėsmę ne tik žmonėms, bet ir pačiai ūdrai, pažymi K. Connoras. Savisaugos jausmą praradusi ir žmonių absoliučiai nebebijanti ūdra tapusi itin pažeidžiama.

„Monterey Bay Aquarium“ atstovas Kevinas Connoras: „Žmonėms toks reginys patikęs net dėl kelių priežasčių. Ūdros labai mielos, labai. Tai nepaneigiamas faktas. Tokios mielos, kad žmonės neretai pamiršta, jog tai laukiniai gyvūnai, kurie turi labai aštrius dantis. Jų žandikaulis labai stiprus. Taigi, tokie susitikimai su ūdromis gali baigtis labai skaudžiai, tokios rizikos atmesti nevalia. Matome, kad mūsų pastangos ją sugauti kiek padidino jos atsargumą, bet ji vis dar per arti žmonių. Tiesiog priplaukia prie banglenčių, kajakų, vandenlenčių, užsilipa ir nenori trauktis.

Atrodo, kad praradusi baimės jausmą. Visai nebijo žmonių, o tai ūdroms visai nebūdingas elgesys, tad natūraliai kelia nerimą, nes laukinėje gamtoje šie gyvūnai taip elgtis neturėtų“.

K. Connoras viliasi, kad ūdrą artimiausiu metu pavyks sugauti, ir keisto jos elgesio paslaptis bus įminta.

Jūrinė ūdra – nykstantis ir saugomas gyvūnas.