Naujai įrengtas Grabijolų pažintinis takas – tai „laukinis“ pėsčiųjų takelis, kuriuo iš etnografinio gatvinio Grabijolų kaimo galima nueiti iki storiausio ąžuolo visame Neries regioniniame parke – senolio Alkų ąžuolo.

Pakeliui lankytojai praeis linksmais pasakojimais apipintą Saldųjį upelį ir mistiškas Uolkas (Alkų kalvas), ant aukšto upės šlaito stūksančius buvusio Zapalinos palivarko pamatus, dar visai neseniai atrastą Paalkių piliakalnį, priartės prie Neries upės su jos vagoje stūksančiais mitologiniais akmenimis.

Visas maždaug 4 km ilgio takelis yra sužymėtas krypties rodyklėmis, tačiau jame nėra medinių laiptelių, žvyruotų takelių ir kitų „patogumų“, jau įprastų kituose parko takuose. Išmintas takelis eina pievomis, laukų pakraščiais ir buvusiais kaimo keliukais, stačiais šlaitais ir giliomis raguvomis.

Todėl šiame pažintiniame take būtina avėti patogią, drėgmės nebijančią avalynę neslidžiu padu, ir nusiteikti nelengvam, „laukiniam“ pasivaikščiojimui. Specialus fizinis pasiruošimas čia nėra privalomas, tačiau atsargumas ir tinkama avalynė – būtini!

Keliaudami šiuo takeliu,lankytojai susipažins su nepaprastai gražiu Grabijolų kaimu ir jo apylinkėmis. Jos kupinos ne tik gražių gamtovaizdžių , bet ir kadaise žmogaus rankų sukurtų objektų, dabar jau pasiglemžtų gamtos.