Reta Azijos juodoji gervė gyvena Pietryčių Azijoje, Kinijoje ir Japonijoje. Tačiau viena jų keliaudama tikriausiai pasuko ne ten ir atsidūrė už Ramiojo vandenyno.

Tenesio valstijoje (JAV) paslaptingai atsidūrusi gervė prišaukė būrius paukščių mylėtojų ir smalsuolių, rašo telegraph.co.uk.

„Tai tikra sensacija“, - sako Tenesio ornitologų draugijos pirmininkė Melinda Welton, - „žmonės atvykst jos pažiūrėti iš visos šalies“.

Vienas Tenesio ornitologų draugijos narys registruoja visus atvykstančius smalsuolius ir iki dabar jau suskaičiavo 700 nevietinių žmonių. Jie atvyko iš 26 skirtingų valstijų. Keli buvo iš Kanados ir net Rusijos.

Nuo gruodžio vidurio Azijos juodąją gervę ornitologai stebi kiekvieną dieną. Spėjama, kad savo žiemojimo vietą ji pasirinko būtent čia, tik neaišku, kodėl taip toli. M. Welton pasakoja, kad paprastai jos žiemoja Pietų Rusijoje, Šiaurės Kinijoje ir Japonijoje.

Specialistai nemano, kad paukštis pabėgo iš nelaisvės, kadangi neturi žiedų ar kitų skiriamųjų ženklų. Laikantys paukščius paprastai kaip nors pažymi savo nuosavybę. Jos atostogos Tenesio valstijoje greičiausiai bus tik neįtikėtinas atsitiktinumas.

„Yra daug užfiksuotų atvejų kai paukščiai „pasuka“ ne ten ir atsiduria neįprastose vietose“, - teigė M. Welson.

Azijos juodosios gervės yra nykstantis ir saugomas gyvūnas.