Žemėje esanti gyvybė gali būti kilusi iš kosmoso – rodo nauji NASA tyrimai. Mokslininkai išanalizavo prieš milijardus metų susiformavusius meteoritus, kurie nesenai nukrito į mūsų planetą.

Juose rasta anglimi paremtų junginių, kai kurie iš jų pirminiai DNR komponentai. Studijos parodėm kad tokie junginiai negalėjo susidaryti Žemėje, todėl neatmetama galimybė, kad gyvybės rakto – DNR kilmė gali būti tolimos kosmoso erdvės.

„Šie atradimai gali turėti didelę reikšmę“, - savo ataskaitoje rašė iš viso 12 meteoritų išstudijavusi mokslininkų grupė.

„Ką tik susiformavusi Žemės planeta neturėjo atmosferos, todėl į ją mažai pažeisti krisdavo meteoritai ir kometos. Mano manymu, iš kitur atneštos naujos medžiagos galėjo būti net ir gyvybės pradžios raktas“ – sako Dr. Michael Callahan iš NASA skrydžių centro.

Anksčiau atliktų meteoritų analizių metu buvo aptikta amino rūgščių iš kurių gali susiformuoti baltymai ir cheminių elementų reikalingų ląstelės sienelėms susiformuoti. Paskutiniu metu atrastos DNR struktūros reaguodamos su anksčiau atrastomis medžiagomis galėtų tapti gyvybės atsiradimo priežastimi, – teigia mokslininkai.