Vienas iš portalo skaitytojų atsiuntė neįprastas nuotraukas – gandras vaikštinėjo po žaliąją erdvę Erfurto gatvėje, Lazdynų mikrorajone ir nė kiek nesibaimino žmonių.

Ornitologas, Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys svarstė, jog tokia paukščio „drąsa“ yra ženklas, jog vargu ar jis rengiasi kokiai nors kelionei.
Gandrą radęs vyras
Neatrodė kad sužeistas, aplink dar buvo varnų, tai jas netgi gąsdino, buvo matyti, kad dar už save „pastovėt“ galėjo.

„Jis gali išgyventi tik kažkieno globojamas. Rugsėjį, spalį jis dar maisto susiras. Jei dar skraidyt geba – gal ir išskris. Iki rugsėjo vidurio gali pasitaikyti neišskridusių gandrų. Retsykiais jie pastebimi net ir rugsėjo pabaigoje – ne kasmet, bet būna. Tačiau šiais metais mačiau tik vieną rugsėjo 3-iąją netoli Raseinių. Ir viskas. Jei neišskirs - reikia kreiptis į Gyvūnų globėjų asociaciją“, - patarė ornitologas.

Gandrą pastebėjęs skaitytojas teigė, jog gandrą įamžino sekmadienį apie 11 valandą. Vyras pasakojo, jog tolesnio paukščio likimo nežino, tačiau daugelis lazdyniečių tą dieną stebėjosi, kaip toks paukštis nusprendė atskristi į miestą.

„Šiandien jau 10 diena, neišskrido, gal jam kažkas atsitiko? Nors neatrodė kad sužeistas, aplink dar buvo varnų, tai jas netgi gąsdino, buvo matyti, kad dar už save „pastovėt“ galėjo“, - vertino vyras.

Jis teigė, jog gandras jam matant nė kiek nepakilo nuo žemės.

„Neįprasta jį matyt mieste. Dažniau Vilniaus rajone, kaime kažkur, Ukmergės rajone, štai pas pusseserę yra gandrų lizdas. Galbūt atsilieps daugiau žmonių, kurie matė gandrą, gal suteiks daugiau informacijos“, - svarstė vilnietis.