„Savaitgalį lankėmės Berlyno zoologijos sode. Beždžionių sekcijoje priėjome prie orangutangų narvo. Ten gyveno šeima, kaip supratome, mama, tėtis ir vaikas. Vaikas žaidė su audeklu, o tėtis kramtė daržoves ir žiūrėjo per langą. Juokėmės, kad kaip tikra šeima - televiziją žiūri tėvas, vaikas žaidžia“, - pasakojo skaitytoja.

Tačiau vėliau atsitiko netikėtas dalykas: „O labiausiai nustebino patelė. Ji, tupėdama ant virvės, rankoje laikė kojinę. Staiga ją pasikišo po savimi ir pradėjo ant jos šlapintis. Kaip reikiant sušlapinusi kojinę, ji ją išgręžė ir pradėjo trinti kojine metalinį stulpą. Juokėmės, kad pradėjo namus tvarkyti. Kurį laiką patrynusi stulpą ji nusikarstė prie lango ir pradėjo su ta pačia kojine valyti stiklą. Kai kojinė padžiūdavo, ji vėl ją apšlapindavo ir toliau valydavo.“

Lietuvos zoologijos sodo plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė, paprašyta įvertinti gyvūno elgesį, teigė, kad toks beždžionių elgesys yra normalus. Ji aiškino, kad konkretų poelgį paaiškinti sunku, bet beždžionės linkusios iškrėsti pačių netikėčiausių pokštų.

„Tarp beždžionių būna dar ne tokių dalykų. Kartais jos palaižo savo šlapimą, nes joms trūksta druskų. Pasitaiko tokių dalykų. Pas mus tokių dalykų nepastebėjau, nors turime keturias rūšis beždžionių. Nematėme, kad pas mus taip darytų. Bet kitur jos sugalvoja įvairiausių dalykų ir šlapimo jos nebijo“, - teigė A. Grebliauskienė.