Reikėjo tik savaitės šilumos, ir Kuršių marios pirmąjį sausio dešimtadienį išsilaisvino nuo ledo. Beje, tas dešimtadienis buvo kelis kartus šiltesnis už vidutinį daugiametį.

Šaltis grįžo ir vėl ledu sukaustė marias tik antrąjį sausio dešimtadienį.

Dabar – vėl kelių parų atodrėkis. Jau gautas ir pirmasis pranešimas apie srovės atskeltą ledo lytį Malkų įlankoje ties Klaipėdos Vakarų laivų gamykla. Ant jos pagalbos prašė septyni žvejai.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija organizavo žvejų gelbėjimo operaciją. Tam pakako pasitelkti tik vieną katerį. Parplukdyti į krantą žvejai nebuvo nubausti, nors poledinė žūklė uosto akvatorijoje yra draudžiama.

Citata
Pavojingų vietų gali rastis daugiau, žvejus nerizikuoti savo ir gelbėtojų gyvybėmis ragina ne tik civilinės saugos specialistai, bet ir aplinkosaugininkai.

Kuršių marių ledas ties Ventės ragu ketvirtadienio pavakare taip pat ėmė pamažu pleišėti, vertis didesnės ir mažesnės properšos.

Vėjo greitis gūsiuose siekia apie 20 metrų, ir properšas ši jėga sparčiai didina. Visą dieną ir praėjusią naktį pamaryje lijo, tad ledo sluoksnis pamažėle tirpsta, aižėja, nors dar yra 28 cm. storio.

Lengvų konstrukcijų ledo bagis ant didžiulių ratų ketvirtadienio pavakare marių ledu riedėjo itin atsargiai. Nors properšas jis gali įveikti nesunkiai, bet vairuotojas vis lipo iš kabinos ir eidavo iš arčiau ledą važiavimo kryptimi apžiūrėti. Kad tik neįsmuktų, kol pasieks ir grįš iš žūklavietės marių gilumoj.

Penktadienį Kuršių marių ledu pėstiems ir važiuotiems žvejams judėti bus dar pavojingiau. Nes vėtra vėlų ketvirtadienio vakarą dar labiau įsismarkavo, ji skilusio marių ledo plotus dar labiau išjudins.

Pavojingų vietų gali rastis daugiau, žvejus nerizikuoti savo ir gelbėtojų gyvybėmis ragina ne tik civilinės saugos specialistai, bet ir aplinkosaugininkai.