Pikčiurna jau lankėsi keliose televizijos laidose ir turi (kaip ir kiekvienas įžymus katinas ar šuo) marškinėlių, puodelių, ženkliukų ir netgi rankinių liniją su savo atvaizdu. Šmaikštuoliai internautai panaudoję katino nuotraukas kuria montažus, su užrašais: „Žinai, kas džiugina būnant lauke? Ogi niekas!“, „Labas rytas? Tokio dalyko nebūna“, „Viduje iš tiesų esu pūkuota ir švelni... nes ką tik suėdžiau tavo žiurkėną!“ ir panašiais.

Kas gi tas „paniuręs katinas“ (angl. „grumpy cat“) sužavėjęs pasaulio gyventojus?
Iš tiesų tai paprastų dviejų naminių kačių mišrūnas, kažkodėl turintis snukutį, kuris nuolat atrodo piktas ir pavargęs, tarsi katinas būtų tikras niurzga. Jo šeimininkė yra Tabatha Bundesen, o katė išgarsėjo jos brolio Bryano dėka.

Tikrasis katės vardas - Tartar Sauce (liet. Tartar padažas). Jai šiuo metu yra 8 mėnesiai.

„Paniurusio katino“ populiarumas prasidėjo praėjusių metų rugsėjo mėnesį, kai jo šeimininkės brolis įdėjo kelias augintinio nuotraukas į vieną interneto svetainę. Internautai tiesiog patrako dalintis šiomis nuotraukomis, kurdami vis šmaikštesnius prierašus.

Šeimininkams neliko nieko kito, kaip pasidalinti savo augintinio vaizdo įrašu ir, galiausiai – atidaryti interneto svetainę grumpycats.com, kurioje paniurėlės nuotraukų ir aprašymų apie jos kasdieninę veiklą – į valias. Jei gerbėjams neužtenka elektroninės erdvės, retsykiais organizuojami katės „susitikimai su gerbėjais“.

Svetainėje pateikiama informaciją, jog katinas nėra parduodamas, taip pat neketinama jos veisti, stengiantis išgauti būrį panašių „niurzgų“.

Šeimininkai svarsto, jog Tardar Sauce primena „Sniego letenėlės“ ir „Skudurinės lėlės“ kačių veisles (angl. Snowshoe ir Ragdoll). Sniego letenėle vadinama kačių veislė kailio spalvomis primena siamo kates.

Įdomiausia, jog paniurusio katino tėvai – pilkas rainis ir katė smėlio bei juodos spalvos kailiu.
Šeimininkai įtaria, jog garsiosios augintinės mama buvo „nuklydusi į šoną“, tad vargu ar pavyktų išveisti būtent tokią katę antrą kartą.

Šeimininkai ir paniurėlė ne kartą lankėsi pas veterinarą, nes ji yra mažesnė už tėvus, tarsi „nykštukinė“ ir dėl to šiek keistai vaikšto, užpakaline dalimi tarsi klibikščiuodama į šonus.

Katės trumpomis kojytėmis (išvaizda šiek tiek primenančios taksų veislės šunis) vadinamos munchkin, vis dėlto „paniurusio katino“ šeimininkai neigia užsiimantys kačių veisimu ir bandę tokią katę išveisti specialiai. Jos tėvai yra dvi normalaus dydžio katės. Na, bent jau turėtų būti.

Veterinarai pripažįsta, jog visais kitais atžvilgiais – tai sveika normali katė.

Šeimininkai taip pat pabrėžia, jog jie neleidžia Tadar Sauce dažnai fotografuoti – tai daroma maždaug kartą per savaitę.

Įprastai katė yra guvi, mėgsta žaisti, slėptis ir yra labai miela, mėgsta būti ant žmogaus rankų, bei kai jai kaso paausius. Gyvūnas tikrai nėra nuolat piktas, agresyvus ar apatiškas, kaip gali atrodyti iš jo nuotraukų.

Katės savininkai pabrėžia, kad ji tikrai nėra parduodama, tačiau iš jos išvaizdos gautas pelnas dalinai aukojamas dviems gyvūnų globos organizacijoms - „Sun Cities 4 Paws“ ir „Second Chance Animal Inc.“

Taigi, paniurėlė ne tik linksmina viso pasaulio internautus, tačiau ir padeda savo gentainėms.