Newscientist.com paskelbtame vaizdo įraše matoma, kaip žiogo patelė (priklausanti Cyphoderris genčiai) poravimosi metu valgo patinėlio sparnus ir siurbia jo kraują iš žaizdos. Iš pirmo žvilgsnio poravimusi ji visai nesidomi, tuo tarpu patinėlis desperatiškai bando sujungti jų lytinius organus, kad galėtų jį valgančią patelę apsėklinti.

Sparnai žiogams neatauga. Po kiekvieno poravimosi ritualo patinėlio sparnai tampa vis trumpesni. Kuo trumpesni patinėlio sparnai - tuo mažiau su juo nori poruotis patelės. Evoliuciškai tai pasiteisina - trumpesni sparnai rodo, kad patinėlis jau daug poravosi, o po kiekvieno akto jo reprodukcinės galimybės silpsta, todėl patelės ieško tokių, kurie turėtų kuo ilgesnius sparnus (kuo geresnes reprodukcines savybes).

George MacEvano universiteto (Kanada) entomologas Kevinas Judge teigia, kad kartais patelės sparnų pasisotinti nebepakanka: „Esu matęs patinėlių, kurie būna be kojų. Jas nugraužia išbadėjusios patelės poravimosi metu“.

GRYNAS.lt skaitytojas taip pat užfiksavo kitas retas žiogų gyvenimo akimirkas.

Kartais žiogų patelės būna itin išalkusios. Tuomet partnerius jos renkasi ne taip kruopščiai. K. Judge įrodė, kad išskirtiniais atvejais vienos rūšies žiogo patelės net poruojasi su kitos rūšies patinėliais vien dėl to, kad buvo labai alkanos ir norėjo ėsti. Tai dažniausiai nutinka poravimosi sezono pabaigoje.

Kiti garsūs vabzdžių pasaulio kanibalistinio poravimosi atstovai - maldininkai: