„Vieną jų nufotografavau rugpjūčio pabaigoje miške Veisiejų regioniniame parke, o antrą - rugsėjo pradžioje Neries regioniniame parke (abu kartus pušynuose). Šių duobių apačioje buvo išdraskyti po žeme esantys vapsvų lizdai. Kadangi tokį vaizdą išvydau pirmą kartą, mane tai nustebino ir nusprendžiau jums persiųsti nuotraukas. Gal jūs galėtumėte atsakyti koks tai žvėrelis galėjo padaryti? Gal barsukas? Ir kodėl būtent kasta iki vapsvų lizdų?“, - rašė Saulius Pupininkas.

Toks žinduolio elgesys nustebino ir GRYNAS.lt redakciją – nejau smaližius visai nebijo skaudžiai geliančių vapsvų, kad taip aršiai rausia po žeme įkurtą jų buveinę?

Žinduolių specialistas, Vilniaus universiteto doc. dr. Alius Ulevičius teigė, jog vapsvų lizdus iškasti gali barsukas, lapė ir net kiaunė (tiek akmeninė, tiek miškinė).

„Iš fotografijų galima spėti, jog tai barsuko darbas. Vienoje nuotraukoje matosi lyg ir lapės pėdsakas, bet ji galėjo ateiti jau po to, kai pasidarbavo barsukas. Antrasis lizdas iškastas nepilnai, galėjo kas nors žvėrelį išgąsdinti, taip pat ir pačios vapsvos gynėsi. Nors vėsiomis rudens naktimis jos vangokos ir ginasi nelabai aktyviai. Žvėrelius traukia ne suaugusios vapsvos, o jų perai - lervos koriuose. Tokių atvejų pasitaiko gana dažnai. Žvėreliai iškapsto ne tik vapsvų, bet ir žemėje gyvenančių kamanių lizdus“, - nuotraukose užfiksuotus vaizdus pakomentavo Vilniaus universiteto docentas.