Jei žmonės šiemet Velykas šventė balandžio 8-9 dienomis, tai Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams Velykų šventė prasidėjo tik vakar. Velykinės margučių keitimo akcijos metu Kauno prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ surinkti kiaušiniai trečiadienį buvo perduoti Lietuvos zoologijos sodo augintiniams. Labiausiai gautu skanėstu apsidžiaugė kapucinų beždžionėlė Muntis – spalvingą margutį jis pirmiausia įdėmiai apžiūrėjo, šiek tiek pažaidė ir po penkių minučių suvalgė.

Iš viso Lietuvos zoologijos sodui buvo perduotos 4 dėžės su daugiau nei 5000 margučių.

Žinduolių skyriaus vyresnioji zoologė Jelena Trasauskienė pasakojo, kad margučius gyvūnams tikimasi išdalinti per savaitę. „Margučiais vakar ir šiandien jau vaišinosi beždžionės, paukščiai, plėšrūnai, pekariai ir Vietnamo kiaulės. Šios dovanos nepakeitė įprasto gyvūnų maitinimo režimo – papūgų jaunikliai kiaušiniu lesinami du kartus per dieną, o beždžionėms duodame tik po vieną kiaušinį, nes nuo per didelio kiekio jos gali susirgti,“ – pasakojo Jelena, kuriai šįkart pačiai teko lupti dažytus kiaušinius. Nors paprastai kiaušiniai papūgoms yra susmulkinami su lukštu, didiesiems žinduoliams ir plėšrūnams duodami nesmulkinti, o beždžionės pačios bando nuimti lukštą, sintetiniais dažais margintus kiaušinius lupo zoologijos sodo darbuotojai. „Nenorime, jog gyvūnai apsinuodytų“, – paprastą priežastį įvardijo specialistė.

Kiaušiniai sudaro įprastą gyvūnų raciono dalį. Jiems, kaip ir žmonėms, reikalingos kiaušiniuose esančios mineralinės medžiagos, amino rūgštys, lecitinas, cholinas bei A, E, D ir B grupių vitaminai.

Lietuvos Zoologijos sodo gyvūnai „Megoje“ surinktais kauniečių margučiais galės mėgautis šią ir kitą savaitę.