Arabiškasis smėlinis smauglys išsiskiria tuo, jog jo akys yra ne galvos šonuose, o viršugalvyje viena šalia kitos, kas ir lemia tokią neįprastą išvaizdą.

Šios gyvatės gyvena Arabijos pusiasalio ir pietvakarių Irano smėlio dykumose. Grobio jos tyko beveik visiškai užsikasusios smėlyje, kyšo tik akys. Dėl šios priežasties jos yra taip tikslingai išsidėsčiusios.

Gyvatės išvaizda internautams kelia šypseną, todėl jie nevengia gyvūno pašiepti.

„Vienintelė priežastis, dėl kurios arabiškasis smėlinis smauglys išgyveno taip ilgai, yra ta, kad jo grobis negali laiku nustoti juoktis ir nespėja pabėgti“, – šios gyvatės išvaizdą pašiepė vienas „Reddit“ naudotojas, rašo livesscience.com.

Apie šią gyvatę sukurtas ir ne vienas „memas“.

Arabiškasis smėlinis smauglys išauga iki 38 cm ilgio ir gali ištverti įvairią temperatūrą, vis dėlto dienos metu laiką mieliau leidžia po smėliu. Iš jo išlenda sutemus. Tai viena iš kelių smauglių rūšių, kurios deda kiaušinius, o ne veda gyvus jauniklius.

Arabiškasis smėlinis smauglys aptinkamas Saudo Arabijoje, Omane, Jemene, Kuveite ir pietų Irane, kur nedaug egzempliorių rasta Chuzestano, Bušehro ir Kermano provincijose.

Arabiškasis smėlinis smauglys

Šios gyvatės gyvena dykumose, joms reikia smėlio arba minkšto dirvožemio, kad galėtų įsikasti, rašo animalia.bio.

Jų spalva – gelsvai pilka arba smėlio rudumo, kad geriau prisitaikytų prie dykumų aplinkos. Jos minta driežais ir gekonais. Nėra nuodingos.

Kiaušinių šios rūšies smauglių patelės deda ne po daug. Maždaug po devynių savaičių, kai jaunikliai jau būna pasiruošę išsiristi, jiems tenka padėti išsilaisvinti iš kiaušinių, nes jaunikliai neturi kiaušinio danties – aštraus iškilimo ant snukio, kuriuo kitų rūšių gyvačių jaunikliai praskleidžia kiaušinio lukštą.

Arabiškasis smėlinis smauglys gyvena visame plačiame jų paplitimo areale ir nemanoma, kad jiems gresia pavojus dėl žmogaus veiklos.