Pietvakarių Trinidade, La Brea kaimelyje esantis Dervos ežeras laikomas vienu didžiausiu ir svarbiausiu ežeru pasaulyje. Jo plotas - 41 hektaras, gylys vietomis siekia iki 76 metrų. Kaip rašo Amusing Planet, šis ežeras ypatingas tuo, kad vanduo jame yra juodas ir klampus, o ežero paviršius pusiau kietas, tačiau ant jo galima vaikščioti.

Ežero paviršius yra apsitraukęs išdžiuvusios dervos sluoksniu, kai kuriose vietose jis yra toks minkštas, kad žmogus, ilgai ant jo vaikščiodamas, gali pradėti lėtai klimpti. 

Nors ežeras iš pažiūros atrodo ramus, jame esančios dervos natūraliai „juda“. Paviršiuje galima įžiūrėti tam tikras šio judėjimo linijas bei pamatyti pačių įvairiausių dalykų, pavyzdžiui, „prarytą“ dalį miško medžių.

Ežeras susiformavo prieš kelis tūkstančius metų, susidūrus Karibų jūros baseino kontinentinėms plokštėms. Susidarę įtrūkiai atvėrė kelią pakilti naftos lygiui iš požeminių žemės sluoksnių. Oras išgarino iš naftos lengvuosius elementus, palikdamas sunkų asfalto, naftos, molio ir vandens mišinį.

Dervos ežerą atrado Walteris Raleighas. Tai nutiko 1595 m. Tuo metu ežeras jau turėjo ispanišką vardą ( Tierra de Brea, liet. Brea žemė). W. Raleighui 100 akrų juodojo aukso ežerą parodė Amerikos indėnai. W. Raleighas iškart suprato šio ežero reikšmingumą ir pradėjo organizuoti laivus į Trinidadą.

Antrosios tokios kelionės metu W. Raleighas iš ežero iškasė asfalto, kurį parvežė į Angliją, išasfaltuoti Westminsterio tiltą Parlamento atidarymo iškilmėms. Deja, saulėje kietosios dervos įkaito ir asfalte liko arklių kanopų bei vežimų ratų įspaudai.

Asfalto kasybos darbai ežere pradėti 1867 ir nuo to laiko iš ežero jau iškasta 10 mln. tonų asfalto.
Derva iš Brea ežero buvo naudojama ne tik aukštos klasės kelių dangai tiesti Trinidade, Tobage ir kitose Karibų salose, bet iš šio deguto (dervos) buvo tiesiamos gatvių dangos daugiau kaip 50 pasaulio šalių, įskaitant JAV, Angliją, Indiją, Singapūrą, Egiptą ir netgi Japoniją. Jeigu alfalto kasyba ir toliau bus vykdoma panašiu intensyvumu, skaičiuojama, kad jo rezervų užteks maždaug 400 metų.

Kasmet Dervos ežeras sulaukia apie 20 tūkst. lankytojų. Dėl ežere esančio sieros kiekio žmonės kartais šiame ežere ir maudosi, nes laikoma, kad siera turi terapinių savybių. Ežeras laikomas ne tik natūraliu gamtos stebuklu, bet ir neša didelę ekonominę naudos Trinidadui ir Tobagui.