Atvejų, kai banginių šeimos gyvūnai be jokios regimos priežasties žudo kitus padarus, buvo užregistruota Didžiosios Britanijos vandenyse. Dabar savo artimas giminaites jūrų kiaules užpuolę delfinai pastebėti Ramiajame vandenyne.

Per pastaruosius stebėjimus pirmą kartą išsiaiškinta, jog užpuolikai - jauni patinai, rašo „NewScientist“.

Markas Cotteris, Kalifornijoje veikiančios gamtosaugos organizacijos „Okeanis“ atstovas, su kolegomis stebėjo tris afalinų būrio agresijos proveržius prieš vienišas jūrų kiaules. Delfinai dideliu greičiu jas persekiojo, stumdė ir paskandino.

Vienos ypač aršios atakos metu trys delfinai apsupo auką, o kiti septyni prisijungė ir mirtinai ją užstumdė. Anot M. Cotterio, labiausiai sukrėtė tai, kad du delfinai pasiliko pažaisti su gaišena, o po to pastūmėjo ją link stebėtojų valties. „Tarsi sakytų: „Mes jau pažaidėme, štai ji jums“, - kalbėjo tyrėjas.

Anot mokslininkų, atakų negalima paaiškinti varžymusi dėl maisto šaltinių, nes mitybos panašumai tarp rūšių - menki. Tačiau esminis gali būti faktas, kad iš 23 atakose dalyvavusių delfinų 21 buvo patinas. M. Cotterio manymu, puolimas yra „į objektą orientuotas žaidimas“ jaunų patinų, kurie poravimosi laiku negali pasiekti patelių dėl vyresniųjų patinų konkurencijos. „Jie išlieja savo frustracijas“, - teigė M. Cotteris.