Aktyvus Čimboraso ugnikalnis Andų kalnuose iškilęs 6268,2 metrus virš jūros lygio. Tai aukščiausia Ekvadoro viršūkalnė, nors kalnas nėra aukščiausias visuose Anduose. Nepaisant to, kalnas yra toliausias taškas nuo Žemės centro.

Kaip taip gali būti? Daugelis manytų, kad toliausiu tašku turėtų būti aukščiausia pasaulio viršūkalnė - Everesto kalnas (8848 m) Himalajuose, tačiau taip nėra. Čimborasas yra toliau dėl savo geografinės padėties.

Žemė nėra tobulo rutulio formos. Dėl sukimosi apie savo ašį, mūsų planeta kiek platesnė ties pusiauju. Čimboraso ugnikalnis yra nutolęs tik 1-ą laipsnį nuo pusiaujo, tuo tarpu Everestas – 28 laipsniais. Taigi, nors pastarasis kalnas skaičiuojant nuo jūros lygio aukštesnis 2580 metrais, tačiau skaičiuojant nuo Žemės centro Čimborasas lenkia Everestą 2168 metru.

Keletas kitų Andų kalnų, bei Kilimandžaro kalnas Afrikoje taip pat lenkia Everestą atstumu nuo Žemės centro. Be abejo, toks skaičiavimas tėra tik matematinis žaidimas. Praktiškai kalnų aukštis skaičiuojamas nuo jūros lygio. Vis dėlto, tai neblogas pavyzdys siekiant parodyti, kad viskas nėra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.