Savaitgalį Nidoje praleidęs skaitytojas Andrius viešnagės pabaigą, ko gero, dar prisimins ilgai. Prie pat išvažiavimo iš Nidos šalikelėje jam pozavo briedė. Žvėris nesibaidė žmogaus ir atrodė labai draugiškas. Vyras juokavo, kad briedė atrodė lyg kiek išgėrusi, nes buvo labai linksma. „Iki tol nieko panašaus nesu matęs", - GRYNAS.lt sakė vyras, kuris atsiuntė ir briedės nuotraukų.

A. Feser, paklausta, ar ši briedė vietiniams pažįstama, teigė, kad tikrai taip. Ji ir pati ne kartą ją yra užfiksavusi, tiesa, briedė dažnai klaidžioja ne viena, o su savo jaunikliu.
Nidos lankytojus stebina briedis

„Briedžiai kaip ir žmonės turi įvairių charakterių, šitie nusprendė, kad jiems žmonės nebaisūs ir jie visur vaikšto, bet rizikuoti jokiu būdu negalima. Reikia išlaikyti saugų atstumą, neiti artyn ir jokiu būdu nemaitinti. Daug kas galvoja – va, stovi, eisiu paglostysiu. Jeigu briedis įpyks, jis turi labai stiprias priekines kanopas, todėl gali būti visko“, - įspėjo parko direktorė.

Anot pašnekovės, šie briedžiai gyvena kažkur netoli Nidos, todėl dažnai aplink ir pasivaikšto.

„Labiausiai baisu, kad tokiems patikliems žvėrims kas nors neatsitiktų, kad nepartrenktų automobilis, būtų labai liūdna, - teigė direktorė. - Jų aptverti tikrai neįmanoma, svarbiausia, kad žmonės laikytųsi saugaus greičio ir žiūrėtų, kur važiuoja. Jeigu laikaisi saugaus greičio, tada ir gyvūnas nespėja išbėgti, jis matomas, bet jeigu lekiama greitai, tada ir kyla didžiausias pavojus“.

Visoje Nidos gyvenvietėje yra greičio 60km/ val. apribojimas, apie briedžių buvimą įspėja specialūs kelio ženklai.

GRYNAS.lt primena, kad šiltuoju metų laiku briedžiai gyvena lapuočių ir mišriuose miškuose, žiemą dažniausiai pušynuose. Šie gyvūnai yra veiklūs ištisus metus. Gamtininkai sako, kad nors briedis stambus, tačiau labai judrus žvėris ir labai pasitikintis aplinkiniais, dėl to dažnai patenka į pavojingas situacijas. Šia briedžių savybe dažnai pasinaudoja brakonieriai. Žiemą briedžiai gyvena mišriais pulkais.

Atvykstančius į Nidą pasitinka briedė