„Šiandien važiuodamas kaimo keliuku tarp miškų negalėjau patikėti savo akimis, pamiškėje kuo ramiausiai tupėjo tikrų tikriausia lūšis. Ji neišsigando net sustojusio automobilio, pasiėmiau telefoną, įjungiau kamerą ir ėmiau fotografuoti. Kadangi lūšis tupėjo už maždaug 30 metru ir fotografuota buvo per uždarą mašinos langą, tai nuotraukos gavosi nelabai kokybiškos. Nutariau pavažiuoti šiek tiek atgal, kad atstumas sumažėtų ir geresniu kampu nufotografuočiau, bet gyvūnas išdidžiai atsistojo ir nupėdino gilyn į mišką“, - pasakojo skaitytojas.

Gamtininkas Deividas Makavičius GRYNAS.lt teigė, kad žmogui nusišypsojo sėkmė, nes gana retas atvejis, kai žmonės pamato lūšį.

„Sunku įžiūrėti. Bet ko gero lūšis ten ir yra. Iš principo, tai retas atvejis, nes pati lūšis reta kaip gyvūnas. Bet gali būti toks variantas, kad anksčiau buvo veisiamos nelaisvėje lūšys ir buvo paleistos kažkur Žemaitijoje. Gali būti, kad jaunikliai, kurie buvo laikyti aptvaruose, bando adaptuotis laukinėje gamtoje. Tame regione anksčiau ten blaškėsi kelios lūšys“, - kalbėjo D. Makavičius.

Pasak gamtininko, kai kurie medžiotojai net per visą savo gyvenimą gali būti nematę lūšies: „Žmogus gali arba visiškai atsitiktinai susidurti, arba tikslingai jų ieškoti, lengviausia žiemą pagal pėdsakus sniege. Bet gyvai pamatyti yra sudėtingas reikalas, kad ir medžiotojai, kurie daug laiko praleidžia gamtoje gali būti per savo gyvenimo karjerą net nematęs. Tam žmogui labai pasisekė. Tačiau jeigu toje vietovėje lūšis dažniau pradėtų matytis, galbūt jai yra blogai su sveikatos būkle arba ji gali būti nusilpusi.“