Šis straipsnis gali būti puiki idėja dar vienam rizikingam nuotykių maršrutui. Tikriausiai negalėsite patikėti savo akimis, bet šios vietos iš tiesų egzistuoja ir nepalieka abejingų, rašo abduzeedo.com.

Susipakuokite kuprines ir prisijunkite prie mūsų įkvepiančios ekspedicijos į siurrealistines Žemės vietas!

Ujūnio druskos lyguma, Bolivija
Ujūnio druskos lyguma, Bolivija


Ar kada teko vaikščioti debesyse spėliojant kur esate: viršuje ar apačioje? Ujūnio druskos lyguma suteiks jums tokią unikalią galimybę! Ujūnio druskos lyguma yra didžiausia druskos lyguma, užimanti 10 582 kv. km teritoriją. Šiandieninės lygumos vaizdas susiformavo dėl priešistorinių ežerų transformacijų. Jos paviršius yra padengtas kelių metrų storio druskos pluta, kuri tarnauja kaip druskos šaltinis ir sūrymo baseinas, turtingas ličiu. Dangus virš Ujūnio druskos lygumos visada giedras, taip kartu su didele lygumos teritorija sukurdamas idealią vietą Žemės stebėjimo palydovų aukščiamačių kalibravimui.

Rožinis ežeras Retba, Senegalas

Rožinis ežeras Retba yra Žaliojo kyšulio šiaurėje, Senegale. Savo vardą jis pelnė dėl Dunaliella salina dumblių, kurie tarsi nudažo ežero vandenį žemuogių pieno kokteilio spalva. Rožinė spalva yra ryškiausia sausuoju sezonu. Šis ežeras taip pat yra garsus tuo, jog yra pakankamai sūrus, kad išlaikytų žmones vandens paviršiuje – visai taip, kaip Negyvojoje jūroje.

Natrono ežeras, Tanzanija
Natrono ežeras

Keistas ežero atspalvis yra normalus itin daug garuojantiems vandens telkiniams. Sausuoju sezonu, kai vanduo išgaruoja, druskingumas ežere pasiekia aukščiausią lygį ir sūrumą mėgstantys mikroorganizmai suklesti. Dalis jų gamina raudoną pigmentą, kuris nudažo ežero vandenį ir ežeras tampa panašus į Marso kraštovaizdį.

Darvaza, Turkmėnistanas 

Ar kada nors teko stovėti prie Pragaro vartų? Užsukite į Darvazos kaimą, turkmėnų kalboje šio kaimo pavadinimas būtent tai ir reiškia. Ši baugi atrakcija yra viduryje Karakumų dykumos, maždaug 260 km į šiaurę nuo Ašchabado. Darvaza ir jos apylinkės yra turtingos dujų ištekliais. Sovietų geologai begręždami rado didelį urvą, pilną gamtinių dujų. Buvo nuspręsta išdeginti dujas, bet kaitrus pragaro alsavimas vis dar bando prasiskverbti į gyvųjų pasaulį!

Ledo urvas Skaftafelyje, Islandija

Šis urvas ledyne susiformavo iš ledo „malūno“. Lietus ir ištirpęs vanduo ledyno paviršiuje formuoja sroves, kurios teka į plyšius. Srovės ištirpdo skyles ledyne, taip formuodamos ilgus ledo urvus su sudėtingomis sienomis ir lubomis. Šaltas vėjas pabaigia darbą ir mes galime grožėtis stebuklu, kuris bet kuriuo momentu gali sugriūti. Dėl nuolatos judančio ledyno esant jo viduje galima girdėti bauginantį traškėjimą.

Ankoras, Kambodža
Ankoras, Kambodža

Ankoras yra didžiulis XII amžiaus šventyklų kompleksas Kambodžoje. Be abejonės šis kompleksas traukia istorijos ir kultūros mylėtojus. Tačiau be įspūdingų ir senų pastatų ten yra vienas keistas dalykas. Pažvelkite į medžius! Jie atrodo lyg senoji vaikščiojančių medžių tauta iš „Žiedų Valdovo“, kaip manote, ar jie tikrai egzistuoja?

Užšalusios bangos Antarktidoje
Užšalusios bangos Antarktidoje

Šios bangos atrodo kaip dekoracijos iš „Ledynmečio“ animacinio filmo. Jos sustingusios taip, lyg tą akimirką taip būtų paliepusi Ledo karalienė. Iš tikrųjų, bangos yra tirpimo, o ne sustingimo rezultatas. Tirpstant susiformavo žemyn nutįsę spygliai, kurie yra tikrų tikriausi varvekliai.

Slaptas paplūdimys Marietos salose netoli Puerto Valartos, Meksika
Slaptas paplūdimys Marietos salose netoli Puerto Valartos, Meksika

Paslėptas nuo aplinkinių akių šis paplūdimys galėtų būti vadinamas prarastąja pasaulio paslaptimi. Marietos salynas yra vulkaninės kilmės veiklos rezultatas. Šis gamtos stebuklas turi unikalią jūrinę ekosistemą. Paplūdimys yra tikras rojus žmonėms, mėgstantiems nardyti: ypatinga augalija ir gyvūnija bei skaidrus vanduo gali tapti nepakartojama patirtimi.

Meilės tunelis Ukrainoje
Meilės tunelis Ukrainoje
Šioje nuotraukoje galite matyti apleistą geležinkelio liniją, kuri yra maždaug 350 km nuo Kijevo. Ji buvo išradingai pakeista į specialią romantišką vietą, dažnai aplankomą porų. Meilės tunelis yra ypatingai gražus pavasarį, kai žali, iš abiejų linijos pusių augantys, medžiai suformuoja arkas. Arkos tęsiasi maždaug tris kilometrus ir atrodo kaip žalias, vaizdingas medžių tunelis. Geležinkelio linija vis dar yra kartais naudojama vietinės netoliese įsikūrusios gamyklos, kuri padeda išsaugoti originalų tunelio vaizdą.

Roraimos kalnas, Pietų Amerika
Roraimos kalnas, Pietų Amerika

Ši didelė uoliena tiesiog kybanti debesyse yra vadinama Roraimos kalnu, didžiausiu Pakaraimos kalnų grandinėje. Šis kalnas yra Venesuelos, Brazilijos ir Gajanos sienų sandūroje. Stalviršius primenantys kalnai yra laikomi vienų seniausiomis geologinėmis formomis Žemėje, skaičiuojančios beveik du milijardus metų. Aukščiausias kalno taškas yra Venesueloje ir yra 2810 metrų aukščio.