Visą savaitgalį Klaipėdoje šurmuliuosiančioje Jūros šventėje apsilankys Žaliasis konteineriukas. Aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ personažas čia pristatys edukacinę programą vaikams bei kvies mažuosius ir jų tėvelius suremti pečius tam, kad buityje susidarančios atliekos būtų prikeltos antram gyvenimui.

Šį penktadienį ir šeštadienį Jono kalnelyje aktoriai vaikams rodys spektakliuką apie atliekų rūšiavimą, rengs žaidimus, viktorinas ir dalins prizus. Projekto simbolika papuoštoje palapinėje veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus galima piešti, lankstyti origami, daryti įvairius dirbinius iš atliekų.

„Į dirbtuvėles atvyksiančius vaikučius kviečiu atsinešti daiktų, kurie namuose paprastai nukeliautų į šiukšlių dėžę. Plastikiniai buteliai, kiaušinių dėklai, tuščios pakuotės nuo sulčių, įvairios pakuotės – kartu iš šių medžiagų pasigaminsime kiaulę taupyklę, varlę ar net garlaivį“, – vaikus intrigavo aktorius Eugenijus Rakauskas.

Šiuolaikinių technologijų mėgėjai savo jėgas galės išbandyti žaisdami rūšiuoti skatinantį kompiuterinį žaidimą. Savo pasiryžimą gyventi tausojant aplinką ir maži, ir dideli galės išreikšti pasirašydami Žaliąją deklaraciją.

Šventėje skambės ir specialiai projektui grupės „Liūdni slibinai“ sukurtas himnas, kviečiantis būti neabejingais, saugoti aplinką ir rūšiuoti atliekas.

Klaipėdoje su Žaliuoju konteineriuku susitikti bus galima penktadienį (rugpjūčio 3 d.) nuo 17:00 iki 21:00 val. ir šeštadienį (rugpjūčio 4 d.) nuo 14:00 iki 20:00 val. Jono kalnelyje.