Pasaulinės parodos „EXPO 2012“ Lietuvos paviljone jau apsilankė daugiau kaip 50 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad per visą šios parodos, kuri nuo gegužės 12 d. vyksta Pietų Korėjos Jeosu mieste ir tęsis iki rugpūčio 12 d., laiką jame pabuvos per milijoną lankytojų.

Apsilankyti Lietuvos paviljone skatina ir Pietų Korėjos žiniasklaida, labai susidomėjusi mūsų šalies ekspozicija. Lietuvos paviljoną Korėjos nacionalinė televizija pavadino vienu iš dešimties „EXPO 2012“ stebuklų. Spaudos dėmesys jame eksponuojamiems originaliems inkliuzams ir gintaro dirbiniams ne mažesnis negu Belgijos paviljone reklamuojamiems deimantams ar Šveicarijos paviljone rodomam ledo kernui.

Kaip sakė Lietuvos ekspozicijos generalinis komisaras, Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo ir švietimo skyriaus vedėjas Romas Jankauskas, žurnalistus itin domina Lietuvos dailės muziejui priklausantis gintaro inkliuzas su driežu. Tokių inkliuzų, kaip manoma, pasaulyje tėra septyni.

Šioje pasaulinėje parodoje, kurios pagrindinė tema – „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“, pristatomos pažangiausios jūros išteklių įsisavinimo technologijos, aplinkosaugos ir darnios plėtros problemos, vandenynų ir jūrų pakrantėse gyvenančių tautų kultūra.

„EXPO 2012“ – jau dešimtoji pasaulinė paroda, kurioje oficialiai dalyvauja Lietuva. Mūsų šalies dalyvavimą „EXPO“ parodoje Vyriausybė jau penktą kartą yra pavedusi koordinuoti Aplinkos ministerijai.