Naujasis Pajūrio regioninio parko lankytojų centras įsikūrė senajame pajūrio žvejų kaimelyje Karklėje (buv. Karklininkuose). Jį rasite visai nesunkiai – važiuodami pagrindine Karklės kaimo gatve – Placio – jūros pusėje dairykitės naujo raudonų plytų pastato, primenančio seną Mažosios Lietuvos mokyklą. Šiame naujame pastate rasite ir Pajūrio regioninio parko direkciją (Placio g. 54, Karklė, Klaipėdos raj.)

Parko lankytojų centro ekspozicija atspindi jūros ir sausumos sankirtą. Įžengęs į lankytojų centro holą lankytojas turėtų pasijusti atsidūręs po vandeniu. Pakėlęs galvą jis išvys stilizuotą paskendusio laivo karkasą, prieš save – 648 litrų akvariumą su Baltijos jūros priekrantės ties Karklės kaimu ekosistemos modeliu.

Ekspozicijos salėje galėsite ne tik susipažinti su gamtiniu bei kultūriniu parko paveldu, žemyninio pajūrio gyvenviečių bei gyventojų verslų savitumu, bet ir pasitikrinti savo žinias apie pajūrio žuvis, augalus bei gyvūnus ir jų gyvenamąsias buveines.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Nusifotografuoti galite prie Pajūrio regioninio parko lankytojų centro pastato.