Pagramančio regioniniame parke, Andriejaičių ir Kilpinės apylinkėse, ledynų tirpsmo metu susiformavo įspūdingas Akmenos upės riedulynas – „Didžioji rėva“. Tai išraiškus upės slėnis bei vaga su šniokščiančiomis rėvomis. Unikalus Akmenos slėnis išsiskiria nepakartojamu ir savitu kraštovaizdžiu, todėl yra saugomas kaip gamtos paveldo objektas.

Upės vandenys čia garma giliu slėniu, nuolydis vietomis didžiulis – net 3m/km. Todėl upė galinga jėga plauna dugne esančias smėlio ir molio daleles, plukdydama jas pasroviui. Tuo tarpu dugne lieka įvairaus dydžio akmenys – rieduliai. Prieš „Didžiąją rėvą“ ilgą laiką buvusi sąsmauka neleido toliau nuplukdyti išplaunamų riedulių. Taip Akmena šioje vietoje surideno akmeninį slenkstį, šiandien vadinamą „Didžiąją rėvą“. Riedulyno plotas – apie trečdalis hektaro.

Akmenos aktyvumu, giliais kanjonais, smarkiomis rėvomis gali įsitikinti kiekvienas, kuriam teko arba teks keliauti šia upe pavasarį ar rudenį. Gražu prie rėvos ir vasarą, kai subaltuoja šimtai tūkstančių akmenų – pasišokinėjant nuo akmens ant akmens, Akmeną galima perbėgti, nesušlapus kojų. Šalia „Didžiosios rėvos“ yra įrengta poilsiavietė, kurioje mėgsta apsistoti, pasiklausyti vandens šniokštimo ne tik vandens turistai.

Konkurso „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“ metu siūloma aplankyti nacionalinių ir regioninių parkų įdomesnes vietoves, gamtos bei kultūros paveldo objektus ir fotoaparatu juos užfiksuoti.

Kur nusifotografuoti? Iki „Didžiosios rėvos“ nukeliausite važiuojant keliu Tauragė – Šilalė. Iš Tauragės reikėtų važiuoti link Šilalės 19 km iki Burkėnų kaimo autobusų stotelės, po to sukti į dešinę ir važiuoti asfaltuotu keliuku iki kryžkelės, toliau – pasukę į kairę važiuokite pagrindiniu keliu 1,4 km kol pamatysite rodyklę į „Didžiąją rėvą“. Keliaujant siauru žvyrkeliuku jūs išgirsite rėvos šniokštimą. Į Kilpines patogu vykti ir iš Šilalės, važiuokite link Tauragės 7,3 km iki Burkėnų kaimo autobusų stotelės, prieš ją sukite į kairę, o toliau važiuokite pagal aukščiau pateikus paaiškinimus. Nusifotografuokite prie unikalios vietos – Akmenos „Didžiosios rėvos“.